Tante Betsy’s Little Green Dress… Where sporty is sweet & panties to meet….

In de nieuwe collectie van Tante Betsy vind je verrassend veel velvet stoffen. Heerlijk zacht, warm en knuffelbaar. Precies wat wij nu, in deze roerige tijden, zo goed kunnen gebruiken. Het is dat ik beter weet maar je zou toch bijna denken dat Alisa een glazen bol heeft en wist dat wij deze winter alle warme zachtheid konden gebruiken…

Dress NaNa Velvet Green – Maat S – € 109,95

Van alle nicky velours jurkjes uit de collectie sprong de NaNa dress Green mij meteen in het oog! Sportief, felle kleurtjes en toch lief… Precies wat ik zo leuk vind. Toen ik destijds in de Brandstore in Oosterbeek was, hing mijn maat er nog niet bij en kocht ik mijn tweede grote “liefde”, de Dress Swirley Velvet Purple. Ook al zo’n heerlijk zachte en warme jurk. Je vindt haar sowieso op mijn Instagram tijdlijn (KLIK)

Wat de NaNa Dress nou zo gaaf maakt is de combinatie van het harde roze ‘cerise’ en het donkere ‘flessengroen’. De sportieve streep op de mouw is glad en harder van stof, het groen is warm en de stof heel zacht. Mooie tegenstellingen in een klein groen jurkje.

De velvet stof die is gebruikt, is heerlijk elastisch. Het draagcomfort is heel erg hoog en voor zover ik kan beoordelen, niet zweterig. Ik weet inmiddels wel dat dit best arbitrair is, iedereen heeft een andere beleving hierbij. De stof houdt zich ook goed bij het wassen❤️. Tante geeft wel een wasadvies om wasverzachter te gebruiken maar dat doe ik dus (eigenwijs) niet. Nicky Velours is een mix van katoen, polyester en elastane. Deze jurk was ik wel in de Guppie-Bag! Hierdoor verdwijnen microplastics niet met het spoelwater mee het riool in.

Dress NaNa is een A-lijn model met een rits, dat dichtgeritst een mooi colletje vormt. De mouwen zijn mooi lang en hebben een elastisch en lang manchet. De opgestikte zakjes hebben een geborduurd randje en het linkerzakje heeft een tof geborduurd herfstbloemetje!

Meten is (goed om te) weten… 

De maatvoering is goed. Ik draag haar in mijn eigen maat (S) en hij valt heel mooi. Dit model is zeker niet de langste maar is ook geen mini. Per maat komen er weer centimeters bij in de lengte. Er kan 7 cm verschil zitten de kleinste en de grootste maat dus check het maattabel op de website. Met mijn lengte (1.73m.) en in deze maat valt de dress mij boven de knie. Met een goede panty of legging is dat echt leuk.

De dress in maat S heb ik plat gelegd op de tafel om te meten. Let bij het nameten wel op de volgende zaken:

 • het meten is handwerk. Er kunnen hierbij zeker kleine verschillen optreden. De één trekt bv net wat harder aan de stof en heeft zo een cm meer dan een ander die de stof juist helemaal niet strak trekt… 
 • Ook zullen er in de productie zelf ook wel kleine afwijkingen onderling kunnen ontstaan, immers het blijft handwerk. 
 • Houd er rekening mee dat Tante Betsy (net als veel andere labels) bij grotere maten, meer lengte geeft aan een jurkje. Bij de meeste modellen vind je ook maatstaffels op de website dus check dit ook even.
 • Soms krimpt een stof een beetje tijdens het wassen, hoe voorzichtig je ook wast. Deze hele blogserie is voor het wassen opgemeten!
 • Ik meet altijd items plat op een tafel, waarbij ik alles met de hand glad strijk maar zonder spanning op de stof opmeet met een meetlint.
 • Oto: 44 cm
 • Taille: 41 cm
 • Heup: 45 cm
 • Lengte: 98 cm

Deze sportieve dress van Tante Betsy is verkrijgbaar in 4 kleuren! Naast groen is hij er ook in het Zwart, het Rood en het Paars. De details zijn wel alle 4 gelijk! Dus borduursels en sportieve streep zijn in dezelfde kleuren.

Panties van Tante Betsy!

Ik noemde het al in mijn vorige blog (lezen? Klik HIER) over de 3 woven voile dresses: de nieuwe panties van Tante Betsy!!!! Ik heb ze in alle 5 kleuren en ben ze inmiddels zeer enthousiast aan het uittesten en dragen!

De panties zijn in 5 kleuren beschikbaar: Cerise draag ik ook onder de NaNa dress in deze blog; Black, Navy, Green en Purple zijn de andere kleuren. Alle panties zijn gelijk aan de kleuren die je ook in de collectie van Tante Betsy ziet deze winter. Je kunt ze dus zonder problemen mixen en matchen met je outfits.

Tante heeft de panties in 3 maten op de site staan: S, L en XXL. Ik heb maat S en op het doosje staat dan weer S/M. Dus, ben jij een XL, kies dan L en draag jij 3XL, kies dan de 2XL! Beetje verwarrend denk ik maar dat went snel. 

De panties hebben een geweldige 3D stretch, ze zijn super zacht en lekker warm! De panties zijn 90 Dernier dus dik en zoals Alisa mij influisterde: “hufterproof”! Ze hebben een verstevigde teenstuk en kruisje. De band snijdt absoluut niet in de buik. En dat is voor mij bij andere labels wel het geval. Die wil ik aan het eind van de dag echt uit hebben… dan heb ik er gewoon buikpijn van. De rest van de panty draagt ook zonder knellen. 

Tante Betsy probeert zo duurzaam mogelijk te produceren: biokatoen, EcoVero, Viscose, certificaten als OekoTex. Ze zoeken ook ateliers die dichterbij zijn. De bedoeling is om binnen een paar jaar de hele productie in Europa te kunnen brengen. Geen verrassing dus dat de panties deels zijn gemaakt van gerecyclede materialen!!

Als je de panty wilt bestellen/kopen, kies dan echt je eigen maat en niet groter! Hij valt best ruim vind ik. Mijn S/M moet ik af en toe zelfs even ophijsen (wat simpel te fixen is met een pantybroekje erover heen). Ze kosten € 15,00 per paar.

Verkooppunten voor de panties bij jou in de buurt zijn o.a.: Kloffieleut in Leens, So Much Fashion in Heerenveen, 38 Dresses in Leeuwarden, Rock & Billie in Wierden, Donna Donna in Venlo…. Ik heb zeker niet alle winkels genoemd. Wist je dat Tante Betsy een handige zoekmachine heeft waar je alle verkooppunten kan vinden? Klik op deze link HIER 👈

De foto’s zijn gemaakt in het B&B Retrohuisje in Olst (klik HIER voor de link), door mijn partner Onno. De gedragen boots zijn eigen collectie en kocht ik bij Cwears. Het zijn Clumpy’s model Roos, kleur Cactus.

Voor deze blog mocht ik Dress NaNa Velvet Green houden en de Panties van Tante Betsy. Die ben ik nog volop aan het testen🥰

6 reacties

 1. Ik ben zó weg van die velvet stofjes! Ik heb een poosje geleden n.a.v. een van jouw blogs een rood setje, bestaande uit sweater en rokje, gekocht.
  Dit jurkje vind ik vooral heel erg mooi als je hem draagt met een colletje. Die kleur roze van de panty’s is heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.