Tante Betsy’s blouses onder de loep: Zoveel keus maar wat zijn de verschillen?

Blouse of Bloesje? Shirt of Overhemd? What’s in a name? In the end it’s all the same.

In de nieuwe wintercollectie van Tante Betsy zien we waanzinnig veel nieuwe blouses!! In allerlei prints, modellen en stoffen. Maar… wat is nou wat? In deze blog ga ik de verschillen naast elkaar zetten en de details beschrijven.

Twee basismodellen:

Tante Betsy heeft al langere tijd 2 modellen in de collectie: de Mirabelle en het Button Shirt. Deze winter zijn ze beiden weer met de lange mouwen verkrijgbaar. Prachtige modellen met een fijne retro-feel! En ook die mocht ik meenemen naar het Retrohuisje om te fotograferen voor mijn blogs. Uiteraard kon ik niet alles meenemen maar toch genoeg om jou een goed beeld en overzicht te geven van de enorme keuze! Qua prijs zijn alle twee de blouse modellen gelijk ongeacht de stofkeuze of print: € 69,95. Alleen de effen Button Shirts zijn iets goedkoper: € 64,95.

Mirabelle

De Mirabelle kenmerkt zich door haar vrouwelijke details. Zo heeft dit model heeft een mooie, wijdere mouw die eindigt in een manchet met een knoop.

Dit model heeft schouderpasjes met plooitjes van voor. En alhoewel ook getailleerd, valt deze blouse wel losser. De Mirabelle heeft geen borstzakje. Net als de Button Shirt heeft ze wel een fijne puntkraag.

Button Shirt

Het Button Shirt is slanker gesneden waardoor dit getailleerde model beter uit de verf komt. Het heeft een clean, glad en rustig voorpand waarbij sommige modellen een borstzakje hebben. 

Button Shirt Purple

Dit shirt heeft meer aangesloten mouwen met enkel een zoompje op de pols. Net als de Mirabelle heeft deze blouse een recht en glad rugpand zonder plooitjes etc.

Gekozen stoffen deze winter

In deze collectie zie je met name in het model Mirabelle een ruime keuze in stoffen! Voor het eerst komt Tante Betsy met een blouse in woven voile viscose: een mondvol voor ‘een geweven, non-stretch viscose’. Deze echte blouse stof geeft de Mirabelle meteen een heel andere look: meer vrouwelijk, los vallend en ja zeker… een beetje sjiek😁. 

Mirabelle Shirt Spots Black

De gekozen viscose non-stretch is dikker dan de stoffen van afgelopen zomer. Het draagt super onder een jasje en is niet zweterig of propperig. Omdat ik deze winter een echte (hopelijk tijdelijke) koukleum ben, denk ik dat deze blouse voor mij net niet warm genoeg zal zijn t.o.v. de tricot blouses.

Ook van een viscose, maar dan een tricot, is de EcoVero van Lenzing. Dit tricot is heel duurzaam geproduceerd! Superzachte stof die zalig draagt!

Uiteraard zijn er ook blouses gemaakt in het geliefde biocotton! Voorzien van een Oeko-Tex100 keurmerk weet je dat er controle moet zijn op de productie. Deze stof is gebruikt bij de Button Shirts only.

Als laatste is de Travel Quality. Deze travelstof is een gerecycled polyester jersey. Als je deze stof wast in een Guppybag, ben je extra duurzaam bezig omdat dan de microplastics in de zak blijven i.p.v. in het rioolwater❤️ 

In dit overzicht zie je meteen welke stof voor welk model & print is gebruikt:


Mirabelle Button Shirt
Woven VoilePrint Parsley & Spots & Flower Power
EcoVeroPrint DotsEffen kleuren & Tropical Forrest & Florabella
Biocotton
Print Alpenglück & Space
Travel Quality Print Deer in Garden

Prints, kleuren en details

De Button Shirts zijn uitgebracht in 7 kleuren!! Ook hebben deze blouses een borstzakje. Let erop: het is geen wit maar ‘cream’! Afgelopen jaar was het ‘blush’ en neigde het wit wat naar roze; cream is echt romig! 

De print Tropical Forrest is in Blue en Choco kleur uitgebracht en de Florabella in Pink & Green. Mooie kleine printdetais in respectievelijk boomkruintjes en bloemen en kleine bloemetjes. Deze 4 Button Shirts hebben geen borstzakje!

Button Shirt Tropical Forrest & Florabella

De laatste twee prints van de Button Shirt deze wintercollectie; Space en Alpenglück. De print Space (Choco en Navy) heeft geen borstzakje en print ‘Heidi’(Blue en Choco) weer wel.

De Mirabelle is niet in een effen kleur geproduceerd. Wel in de EcoVero zijn dus o.a. de Big Dot blouses. De Cream Big Dot heeft met zwart gedrukte stippen die best dik erop zit. Ik was bang voor breukjes in de print bij het oprekken maar dat gebeurde niet bij de fotosessie!

Bij navraag bij de designer blijkt er geen bijzondere uitleg te zijn waarom het ene printje wel en het andere geen borstzakje heeft gekregen. Dat vind ik dan stiekem wel weer grappig😁

Meten is weten

Zowel de Mirabelle als de Button Shirts uit mijn blogpakket heb ik opgemeten in mijn eigen maat, S. Op de meeste websites van Tante Betsy’s verkooppunten vind je complete maattabellen. Ook op Tantes eigen website.

Mirabelle woven voile viscose:Mirabelle EcoVero viscose tricot:
OTO: 51 cmOTO: 47 cm
Taille: 46 cmTaille: 40 cm
Lengte: 64 cmLengte: 64 cm
Button Shirt EcoVero viscose tricot:Button Shirt Bio Cotton
OTO: 43 cmOTO: 44 cm
Taille: 39 cmTaille: 40 cm
Lengte: 63 cmLengte: 64 cm

In deze blog bespreek ik alleen de blouses/overhemden/shirts met knopen. Er zijn nog veel meer prachtige tops te vinden in deze A/W2022 collectie van Tante Betsy. Maar, omdat ik die tops eigenlijk nooit kies,  besloot ik ze ook niet in mijn blogs op te nemen. Dat zegt uiteraard alles over mijn smaak en niets over Tante Betsy’s mooie tops🤭

Voor mijn blogs heb ik de Button Shirt Purple mogen houden + ik heb zelf de Tropical Forrest Choco gekocht bij So Much Fashion. In deze blog draag ik mijn schoenen van MAG.nl.

9 reacties

  1. Hoewel deze blog eigenlijk om de blouses draait, val ik helemaal voor dat rokje op de allereerste foto en de set van top en rok in Cream Big Dot vind ik ook helemaal geweldig! Is dat rokje niet dezelfde stof als een van die overgooiers waar je onlangs over blogde?
    Mijn verlanglijstje heeft inmiddels wel weer de lengte van een indrukwekkende behangrol… zucht!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ben een man die zich ook vrouw voelt en dat de kleding gemaakt is met liefde en aandacht voor het ditail
    Ik heb veel kleding van tante Betsy en van blutgeswester

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.