Tante Betsy’s Remi Print… Ook in zwart te gek en zo FUNKY!! Check it out…

In de wintercollectie van Tante Betsy, vind je één print in de sterke, zware kwaliteit jersey; Punta di Roma. Dat is de print Remi. Deze print werd origineel in 3 kleuren uitgebracht maar de blauwe print is wegens kwaliteitseisen teruggehaald en zien we dus ook niet meer in de winkels/websites etc. Maar niet getreurd: De print Remi is er nog steeds in de kleuren Choco en Black.

De print Remi is mijn favoriet in deze collectie. Inmiddels heb ik al meerdere items in mijn bezit. En ook in mijn blogpakket heb ik lekker veel items opgenomen. Ik schreef het al eerder: de print doet denken aan het tweed uit het Groot Brittannië van Downton Abby. Zonder dat de stof dus kriebelt hahaha. 

De stof Punta di Roma is een zware stof. Er zit rek in en in combinatie met zijn gewicht kan deze stof bij broeken wel wijder gaan zitten tijdens het dragen. Tip: koop deze items echt goed op maat, liever iets te strak dan iets te los! Ze lopen echt wel wat uit, zeker als er geen rits/knoop boord in zit.

Net als andere items die van viscose zijn gemaakt, is ook deze Punta di Roma gevoelig voor een waasje (als jij er gevoelig voor bent dan hè). Viscose is gemaakt van hout of bamboevezels en heeft nou eenmaal rechtere vezels die sneller los gaan staan van de draad. De hele Remi collectie is gemaakt van de mix 76% viscose, 20% polyamide en 4% elasthane.

In mijn blog zie je enkele items in het Remi Black: de Skirt Bow,  de Chino Pants en de Blazer Long. Je kan met deze items geweldig leuk combineren en zo allerlei looks creëren die passen bij jouw mood of omgeving. En ik heb echt nog niet alles laten zien: de combinaties zijn bijna eindeloos!

Skirt Bow Remi Black – S – € 69,95

Dit rokje vind ik, ondanks de lieve strikjes, een echt stoer en retro rokje! Die wilde ik zo graag laten zien! Hij is niet lang, hij valt echt op het bovenbeen en is best eenvoudig van snit te noemen:

Het rokje heeft geen boord, maar alleen een rits achter op de rug. Een licht uitlopende rok zonder plooitjes of splitje. Wel heeft dit rokje 2 opgestikte zakjes voorop, die een roomwitte (cream) piping hebben met een glansje. Dit is dezelfde als bij de Pinafore Stripe uit deze blog (KLIK). En, de zakjes hebben leuke roomwitte strikjes die door nestelringetjes lopen. 

Toen ik dit rokje uitkoos, paste hij mij nog wel. Helaas verloor ik nog een paar kilo tussen het passen en de fotoshoot dus is dit gave rokje mij te groot geworden. Een kleinere maat is er ook niet dus had ik 2 keuzes: hem niet laten zien of toch maar met een fotoshoot foefje (lees: knijpertje). Ik koos voor het laatste want hij is te mooi. 

Bij het meten kwam ik uit op de volgende cm’s: een Taille van 40 cm, een Heup van 51 cm en een lengte van 47 cm. Omdat mijn maat inmiddels varieert tussen XS en S, durf ik niet te beweren dat hij ruim valt, maar hij valt zeker ruimer dan andere rokken die ik nog ga laten zien.

Deze rok doet het super met een stoere sweater erop, zelfs oversized kan goed, of een stoer kort jekkie, een fijne blouse of met een mooi bijpassend lang colbert! En denk eronder eens aan booties zoals die van MAG.nl maar ook een hoge laars misstaat niet. Nu met de panties van Tante Betsy vind je ook altijd een bijpassende kleur die matcht met jouw gekozen top!

Blazer Long Remi Black – S – € 139,95

In deze collectie vind je ook 2 schitterende modellen blazers in Print Remi. Ik koos de Long Blazer in het zwart omdat ik meteen al een gave match in mijn hoofd zag met het korte rokje! En ‘Boy was I right!”… ik werd op slag FLIEFT op die combi. En met al die mooie blouses van Tante Betsy, kan je met deze outfit alle kanten op.

De Blazer Long verschilt in meerdere opzichten wezenlijk met zijn korte evenknie, Blazer Anne. De lente is natuurlijk een echte ‘Captain Obvious’. maar dat maakt van deze blazer werkelijk een ander item! Daarnaast heeft De Blazer Long geen stofknopen maar kleinere kunststof knopen die grijs gevlekt zijn. De knopen zitten mooi op taillehoogte zodat de panden onderaan weer open kunnen vallen.

De blazer is net een stukje langer dan het rokje waardoor je wat extra lengte creëert in jouw silouette. Handig als je zakelijk gekleed moet zijn en de Bow Skirt in jouw werkomgeving dan net te kort zou zijn. Blazers zijn het mooist met een kleine schoudervulling en die ontbreekt dus niet. De mouwen zijn wel een tikje aan de lange kant maar storen niet. 

De blazer heeft een grote revers kraag die goed blijft zitten. En de zakken met kleppen zitten ook strategisch in de taille om optisch slanker te lijken. Al met al een supermooi basisstuk die op alle Remi Black items echt goed uit de verf komt. Zoals dus ook de Chino Pants!

De afmetingen van deze blazer in mijn maat S zijn:  

  • Oto: 49 cm
  • Taille: 43 cm
  • Heup: 46 cm
  • Lengte: 88 cm.

Ik heb gek genoeg gezien dat deze blazer (nu) niet meer op de website van Tante Betsy staat. Gelukkig is hij nog wel te koop bij winkels/webshops zoals bv.  www.lovepeacejoy.nl en www.hippekippe.nl.

Chino Pants Remi Black – S – € 89,95

Als laatste laat ik jullie in de Remi Black Print de Chino Pants zien. Een slank dragende broek die, in tegenstelling tot de flarden pants & de super pants, geen echte rek heeft in de taille maar een boord met rits & knoop + lusjes voor een riem. 

De Chino heeft ook nog eens steekzakken dus dat maakt het ook zeker een fijn comfortabel broekje!! Achter zitten twee fake strookzakjes. Mooi want dan heb je geen dikke bobbels van de zakken.

De Chino heeft smalle pijpjes bij de enkel en iets wijdere bovenbenen. Net precies andersom met de Flared Pants. Je draagt hem dus sportiever, minder retro. De pijpen zijn in vergelijking met de wijdere broeken ook iets korter. Let op: ik meet bij broeken altijd de binnenbeenlengte!

De Chino draag ik bij deze fotoshoot met sneakers en met booties. Je kan hem ook heel gaaf dragen met een loafer of zelfs een laars eroverheen (pas wel op voor het paardrijbroek effect: kies dan een niet al te hoge laars). De Chino is mooi met en blouse erin, een trui erop of een blazer erover.

De broek heb ik nagemeten in mijn eigen maat S. In mijn vorige blog heb ik uitgelegd waar je rekening mee moet houden als je hierop vertrouwd (KLIK)… De tailleband heeft platgemeten een lengte van 39 cm en de binnenbeenlengte is 76 cm. Een Chino draag je over het algemeen iets onder de taille. Met mijn lengte van 173 cm valt de broek ruim op de voet. Voor een sportievere look (of zomers), rol je het pijpje 1 of 2 slagen om.

Helaas heb ik uit deze blog geen item gekozen. Als de Skirt Bow had gepast, was die zeker toegevoegd aan mijn collectie mooie items maar dat ging hem echt niet worden. En ach… een vrouw kan niet alles hebben toch? (Anders stort namelijk haar kledingkast in hahaha).

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.