LaLamour’s Sweater Dress… Beetje vreemd maar zoooo lekker!!!

Net als afgelopen seizoenen, mag ik mij ook nu weer verheugen op een geweldige gave blogserie voor LaLamour. En ik sta te popelen om jullie al het moois te laten zien! De collectie duurde wat langer voordat het werd uitgeleverd maar is inmiddels volop in de winkels te verkrijgen. En natuurlijk ook in de webshop van LaLamour zelf, mocht je jouw favoriet niet kunnen vinden bij één van de verkooppunten (klik HIER voor de lijst).

De Sweater Dress van LaLamour zag ik denk ik 3 jaar geleden al voor het eerst als sample in een eerdere collectie en ik wist werkelijk niet wat ik ervan moest denken… Zo wijd, zo ‘vormeloos’… Helemaal niet feminien en vrouwelijk zoals designer Margit Pronk voor LaLamour altijd ontwerpt… Volledig out of the box and it took me by surprise…

Maar, zoals dat bij mij wel vaker gaat, je raakt eraan ‘gewend’, je begint je erop te verheugen en je staat te dansen als een blij kind zodra je het kan bemachtigen hahaha: kortom, dit seizoen kan ik jullie eindelijk de sweaterdress laten zien! En, inmiddels is de sweaterdress ook echt helemaal HOT in de winkels en collecties van zeer veel fashionlabels.

Sweater Dress Kangaroo Kilim Green – Maat S – € 122,50

De jurk past helemaal bij deze tijdsgeest. We kiezen voor warm, comfortabel en cosy at home. Onze huizen worden minder warm gestookt, we gaan vaker bij elkaar zitten, zoeken veiligheid in roerige tijden en snuglen graag opgekruld op de bank i.p.v. gala-diners en andere luxe uitjes. Dus echt helemaal niet gek dat de sweater dress zijn opmars maakt.

Maar LaLamour zou zichzelf niet zijn als zij hier toch een eigen twist aan zou geven. Iets frivools, iets vrouwelijks! Als eerste vergeet zij de glitter niet. In de randen van de grote Kangaroo zak zit het nu al bekende goudkleurige bandje gebreid. Throw a little sparkle wherever you go!

Ook heeft deze heerlijke dress een spannende split! Die valt tot in de knieholte en geeft naast veel bewegingsvrijheid ook een een ondeugend kijkje op den knie. Mooi is ook dat de jurk daardoor echt niet te massief wordt.

Een echte sweaterdress heeft natuurlijk ook een hoodie! Ik heb totaal geen capuchon-hoofd maar voor jullie zet ik hem even op hoor (ben de beroerdste niet). Er zit een brede platte veter doorheen dat een grappig accent geeft aan de dress.

Om hem gemakkelijk aan te trekken, heeft de jurk een mooie, in dezelfde kleur van de veter, rits die lekker hoog opgetrokken kan worden. De mouwen zijn lang en lopen naar de polsen smaller toe.

De jurk is gemaakt van stevig organisch katoen en is (net als zowat de complete collectie) met GOTS certificering geproduceerd in Turkije. LaLamour hecht er grote waarde aan hun kleding veilig en zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd. Dat is fijn als je een LaLamourtje koopt! Zo helpen we samen de wereld op meer dan 1 manier een beetje mooier te maken.

Zoals altijd, verrast LaLamour weer met de waanzinnig hoge kwaliteit van haar prints! Of ze nou printen op katoen, MicroModal of EcoVero… altijd altijd altijd zien de prints er zo prachtig uit! Geweldige kleuren en superveel strakke details. Deze Kelim Print is weer eens zo’n staaltje: kijk maar eens goed: het is een gefotografeerd borduurwerk in kelim-stijl… Zo gaaf in de details! De Kilim print komt in 2 kleuren: Groen en Rood.

De jurk is door de gekozen stof heerlijk warm. De witte binnenkant van de stof zal niet doorschijnen omdat de jurk daarvoor te wijd is en de stof nooit op spanning komt te staan. Daarnaast is het gekozen tricot lekker dik en stevig. De jurk valt mij met mijn lengte van 1.73m fijn over de knie. Ik heb uiteraard deze oversized dress opgemeten in mijn maat S. De OTO is 61 cm, de Taille is 56 cm evenals de heup. De lengte is 107 cm en de splits zijn ieder 24 cm diep.

Vind je de dress wel gaaf maar te wijd? Kies dan een maatje kleiner. En mis je de vrouwelijke vorm? Je kan hem fantastisch tailleren met bijvoorbeeld een brede (wikkel)riem!! Dat werkt supergoed: zo heb je zowel een jurkje om mee uit te gaan als om na het stappen thuis nog even te chillen op de bank.

De jurk heb ik gecombineerd met de twee leggings uit deze wintercollectie: De Tight Trousers Cable en de Tight Trousers PLAIN.

Tight Trousers Cable Gold – M – € 49,50

Deze legging, gemaakt van een gladder en dunner organische katoen dan de sweaterdress, heeft iets minder rek dan de plain leggings maar hij is daarentegen wel weer heerlijk warm! De kleur en de print zijn fantastisch en ik werd er instant flieft op toen ik hem zag in de collectie. Jammer genoeg kwam ik er na de fotoshoot pas achter (bij het opmeten) dat LaLamour mij per ongeluk de maat M had gestuurd i.p.v. de S. Dat verklaart wel waarom ik deze wat afzakkeriger vond hahaha.

De leggings van LaLamour zijn niks niet te kort! Absoluut een aanrader ook voor langere dames. De bovenkant van de leggings hebben een brede elastische pas van dezelfde stof als de legging. In de boord is nog een extra, dunne elastieken bandje mee genaaid voor een betere pasvorm.

Deze Tight Trousers worden in 4 kleuren geleverd in de print CABLE: groen, Rood, Blauw en Geel. Ik heb de legging opgemeten in maat M dus: De Taille is 36 cm en de binnenbeenlengte is 80 cm. Ik heb de legging de hele fotoshoot gedragen en hij zit verder heel goed. Ook merkte ik geen ‘knievorming’ in de stof.

Tight Trousers PLAIN Chicory Coffee – S – € 49,00

Elk jaar en elk seizoen levert LaLamour ook een PLAIN (effen) serie af in het superfijne stofje MicroModal. Ik heb al vaker hiervan items laten zien. Nu dus de legging. MicroModal is een viscose dus wel gevoeliger voor een waasje maar daar heb ik zelf nog niets van gemerkt. De stretch is groter dan de katoenen versie maar deze legging is ook wat koeler.

Ik moest echt even googlen naar de naam van de kleur. Bruin is wel saai natuurlijk. Wist jij het? Chicory Coffee is een koffie-vervanger gemaakt van de wortel van de cichorei plant. Een gezonder alternatief voor gewone koffie met dezelfde nootachtige smaak. En dat past dus wel weer perfect bij de levensfilosofie van dit label! De hele plain serie komt in de kleuren Chicory Coffee, Black, Pumpkin en Green.

Deze legging werd gelukkig wel geleverd in mijn maat S! Niet alleen omdat ik deze legging heel graag wilde houden, maar ook omdat ik nu van 2 maten de afmetingen kan geven. De Taille in maat S is 35 cm en de binnenbeenlengte is 80 cm.

Het model is exact hetzelfde als de andere Tight Trousers maar door het micromodal zit ie toch wat beter aansluitend. Ik merk dat ook deze legging toch een klein beetje wil afzakken. Gelukkig is dit simpel op te lossen met een broekje eroverheen.

Ben je fan van katoen, wil je graag de benen lekker warm houden? Kies dan voor de Tight Trousers Cable. Minder kans op een waasje, maar wel iets meer plooivorming omdat er nou eenmaal wat minder stretch in de stof zit.

Houd je van gladde benen, zo min mogelijk plooivorming in je legging en superzacht? Kies dan zo’n fijne Plain legging.

Zowel de SweaterDress als de Tight Trousers Plain heb ik gekregen voor deze blogserie. In deze blog draag ik mijn bijpassende Kelim Boots van Kindred Spirits en de altijd comfy Megamoks van MAG Creative Footwear

8 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.