Waarom ik ben gevallen voor de borderskirt Strike van Tante Betsy…

Sinds ik ben begonnen met jurkjes te dragen, vind ik mij niet echt een rokjes type. Ik heb ze zo vaak gekocht, want zo gaaf, maar ze bleven maar hangen in mijn kast. Ik koos telkens weer voor de meer eenvoudige optie: een jurk. Meermaals probeerde ik uit te vinden waar het aan lag maar verder dan “ze draaien altijd tijdens het dragen dus na een halve dag zit de zijnaad middenvoor” kwam ik eigenlijk niet.

Inmiddels, zoveel kilo lichter, heb ik nog steeds het antwoord niet maar ben ik wel 180 graden gedraaid en draag ik steeds vaker een rokje. Niet verrassend dus dat ik bij het kiezen van mijn blogselectie, ook rokjes heb toegevoegd. Zo ook de Skirt Strike Black. Een heerlijk border rokje die mijn aandacht trok, niet in de minste plaats omdat ik het patroon en de kleuren (zwart/wit) waanzinnig gaaf vond!

Wat is een Border Skirt? Het is in ieder geval één van de meest voorkomende modellen rokjes in fashion-land. Dit model heeft een brede tailleband, een lichte A-lijn en een lengte van maximaal op de knie. Tante Betsy is zeker geen uitzondering en heeft al sinds heugenis dit prachtige model in haar collectie. Deze winter komt dit model in het warme Velvet, print Alpenglück, print Space, etc etc kortom: elke rokjes fan heeft er zeker een aantal van in haar kast!

De Skirt Strike Black van Tante Betsy is gemaakt van 45% gerecycled katoen, 45% Sea PE (gerecycled polyethyleen), 8% Polyamide en 2% Elasthane. Zeer veel gerecycled materiaal maar naast katoen wordt er dus ook veel kunststoffen gebruikt. Op zich supergoed voor het milieu maar nog beter is het als je dit rokje wast in een guppiebag zodat microplastics die vrijkomen bij het wassen in de zak achterblijven. Microplastics kunnen namelijk niet uitgefilterd worden en komen zo weer terug de natuur in met alle gevolgen van dien.

De gekozen stof is een Jacquard-Strick. Er zijn 2 soorten jacquard stoffen: gebreid en gewoven. Gebreide jacquard, de stof die gekozen is, heeft een stretch, de gewoven jacquard niet. Deze stof is dus met gekleurde draden gemaakt (dus niet geprint) en zal niet vervagen o.i.d. bij het wassen.

Het patroon ‘Strike’ bestaat uit twee rijen met liggende driehoekjes in zwart en wit. Nou brak ik mijn hoofd over de naam van dit patroon… jullie ook?? Na veel speuren op internet gaf ik mij gewonnen en stelde de vraag maar eens bij Tante Betsy. Het antwoord bleek simpel en grappig tegelijk: het originele ontwerp waren bliksemschichten (strike) maar dit bleek een te ingewikkeld patroon om in jacquard te breien. Daarom is het ontwerp aangepast maar de naam bleef gelijk.

Maar nu: mijn review van dit gave rokje! Vanaf het moment dat ik hem aantrok wist ik dat ik hem wilde houden. Dit rokje tikt al mijn boxjes. Het heeft een fijne lengte: op de knie, het zit supermooi in de taille, eerder iets te strak dan te los, heeft 2 coole zakjes waar je zelfs nog een zakdoekje in kwijt kan zonder nare bobbel en ja… die print, die kleuren… man-man-man wat een tof ding!

Je kan hem eindeloos combineren. Draag hem funky, draag hem sportief, draag hem klassiek. Alles is mogelijk. Door deze blog heen zie je alle mogelijkheden. Voor elke stemming heeft dit rokje een toepassing. Je kan hem dragen op kantoor (zakelijk), in de KDV (speels), in het theater (classy), in de appie (dagelijks en functioneel) enz enz. Alhoewel zwart/wit, kan je dit rokje onwijs matchen met jouw kleurrijke items.

Als ik dan toch twee nadelen mag noemen? Hij valt in mijn mening een tikje aan de krappe kant. Hierdoor heb ik zelf aan de eind van de avond een beetje last van na een dag dragen. Er zit een bijna 2 cm breed elastiek bovenin de tailleband dus evt. kan je daar iets in aanpassen als je handig bent. Tweede nadeel: het rokje is zo onwijs leuk en combineerbaar: je wil hem elke dag wel aan.

De Skirt Strike Black is te koop bij veel Tante Betsy Verkooppunten. Klik op deze link HIER om er eentje te vinden dichtbij jou in de buurt of jouw favoriete webshop. Of ga naar Tante Betsy zelf natuurlijk. Het rokje is tijdloos en kost € 69,95. Ik draag hem in mijn eigen maat S. Plat opgemeten heeft deze rok in die maat een taille van 32 cm, een heupbreedte van 46 cm en een lengte van 56 cm.

Gek op deze stof en patroon maar niet op het rokje? Geen probleem: Tante Betsy heeft superveel items gemaakt in de Strike uitvoering. Ik schreef al over de Pinafore (klik HIER), maar hij is ook verkrijgbaar als Dress Frenchy, Dress Claire, Top Dolly en als de Flared Pants (klik HIER).

Zowel de Borderskirt Strike als de Button Shirt Purple heb ik gekregen voor mijn blogserie. Alle andere items in de combi zijn eigen collectie. De schoenen zijn van MAG Creative Footwear. De fotoshoot is gemaakt samen met mijn partner in het B&B Retrohuisje GoedFout in Olst. Nieuwsgierig? Klik HIER voor de link naar hun website.

6 reacties

  1. Wat een onwijs leuk rokje! En wat onverwacht leuk is de combi met het gestreepte coltruitje! Ik heb van dit model een exemplaar in rood velvet. Ik las bij een van de verkooppunten in een review (ik weet niet meer welke) dat die ook heel klein uitvalt en dat was maar goed ook. Ik heb ‘m een maat groter besteld dan ik doorgaans draag bij Tante Betsy en hij zit niks te ruim. Is toch altijd fijn, die feedback van de mensen die de kleding al gekocht en gedragen hebben.

    Geliked door 1 persoon

    • Die feedback is zo onwijs handig bij online bestellen! Dit rokje bv zit van ook echt strakker dan de anderen die ik gepast heb maar omdat ik mijn draagmaat bv nog niet 100% vertrouw durf ik niet een draagmaat groter te adviseren. Maar gaaf hè? Die streepjes op dat rokje🤩

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.