Al eens een petticoat in je kast gehad? LaLamour daagt je uit… Kijk maar!

Zeker geen vernieuwend artikel, zo’n petticoat, toch? En ook zeker niet uniek want ja, in de jaren ’50 droegen de dames hem al behoorlijk rock&roll. Hoe meer stijve tule, hoe beter. De swingjurken gingen wijd, wijder wijdst. En we hebben allemaal de film Grease gezien toch?

De LaLamour Petticoat Green – S – € 84,95

Maar de petticoat van LaLamour (die ook al jaren in de vaste collectie zit) is wezenlijk anders dan die kriebelende, stijve petticoats uit vervlogen tijden. Deze petticoat zit echt lekker! Hij is gemaakt van een eerste laag tricot waaronder een brede strook mesh (dus geen tule!) aan gerimpeld zit en daarover heen zitten nog 2 mesh rokken die verschillend van lengte zijn. Hier zitten geen ruches etc aan, ze vallen recht klokkend naar beneden. Mesh stof is ook heerlijk zacht en soepel!

De rok heeft een brede tailleband zodat pas vanaf de heup de rok wijder gaat staan. Hierdoor behoud je je slanke taille of creëer je hem. Verder valt de rok mij ruim over de knie. Plat opgemeten is in maat S de taille 35 cm en de lengte 73 cm. De onderlaag en tailleband zijn gemaakt van katoen tricot, de mesh rokken zijn 100% PES (nylon). De petticoat is het enige item in de hele LaLamour collectie dat niet GOTS gekeurd is. Dit seizoen is de petticoat te koop in de kleuren Green, Fuchsia, Brown, Black & Turquoise.

Ik vind de petticoat van dit label echt een op zichzelf staand mode-item. Je hoeft hem zeker niet alleen onder een rok of jurk te dragen. Je kan hem zelfs op vele manieren stylen. Stoer, romantisch, zakelijk en speels. Ik laat je een paar mogelijkheden zien.

Pullover Turtle Neck CABLE Gold – S – € 54,00

Ik heb de petticoat gecombineerd met dit te gekke coltruitje, de Turtle Neck Cable Gold. Ik vind de print zo gaaf: net echt gebreide (kriebelige) kabels maar dan als fotoprint op lekker zachte biokatoen tricot. En ja, inderdaad: dezelfde tricot als de legging die ik HIER al eerder liet zien. Toch fijn dat ook dit truitje is gemaakt op een gecontroleerde, eerlijke en veilige manier (want GOTS gekeurd).

De Pullover Turtle Neck is een ondeugend en speels truitje wat losjes draagt. De mouwen zijn aangesloten maar niet strak. De mouwen eindigen netjes op de hand en hebben verder geen opsmuk dus zit het truitje ook lekker onder een vestje of jasje.

De col zit los om de nek/keel en staat ook best hoog op. Ik vind dit wel fijn want het tricot is best warm (schreef ik al in mijn vorige blog). Zou de col strak zitten, wordt het wat onaangenamer dragen, dan gaat het wat knellen en zweten.

Ik heb de col en de legging aangedaan op en onder de groene petticoat. Een lekkere stoere cowboyboot eronder en een winkelriem om een extra accent te leggen in de set. Ik vind dit een lekker speels en stoere combi.

De pullover, maat S, heb ik plat opgemeten en de OTO is 45cm, de Taille is 40cm en de Lengte is 62cm. Ik vind deze coltrui fijn op maat vallen. Hij is in deze print verkrijgbaar in 4 kleuren: Gold, Fuchsia, Green en Blue.

Bohemian Blouse Rose – S – € 84,50

Wil je meer romantisch gaan vandaag? Dan combineer je de petticoat met die prachtige getailleerde blouse van LaLamour: de Bohemian Blouse, print Rose. Een prachtige blouse gemaakt van micromodal. Een fijne zachte stof die zo glad en soepel valt… heerlijk passend bij dit model.

De taille kan je extra accentueren met bijvoorbeeld een wikkelriem maar ook zonder blijft jouw taille een blikvanger. De blouse valt losjes om je heen. De kleine knoopjes wijken dus niet als je gaat zitten. Het zijn geen knoopsgaatjes in het voorpand maar elastische lusjes. Erachter zit een afsluitende pas in de kleur oranje. Ook de 3/4 mouwen zijn afgebiesd met diezelfde stof. De mouwen hebben een beetje een pofje bij het manchetje.

Net als altijd bij LaLamour, valt ook deze blouse weer prachtig op maat! Ik draag hem lekker in mijn eigen maat en heb dus ook deze maat S opgemeten: De OTO is 48 cm, de Taille is 43 cm en de Lengte is 60cm op het langste punt. De blouse loopt rond op naar de zijnaden. Hierdoor staat ie, alhoewel wat wijder, toch prachtig over een wijde rok, zoals de petticoat.

Wrap Shirt Plain Chicory Coffee – S – € 54,50

Een absolute klassieker is natuurlijk de Wrap Shirt! LaLamour heeft hem uiteraard ook in haar collectie en boy, wat zit ie lekker! Gemaakt van het mooie micromodal kan dat ook niet anders toch?? En daar waar de blouse losjes valt, zit de wrapdress mooi aangesloten en doet het micromodal precies wat het moet doen: mooi aansluitend zitten door de fijne stretch in de stof maar stevig genoeg om evt. oneffenheden lekker te verbergen.

Het voorpand van het wrap shirt is dubbellaags. Hierdoor vallen de verhullende plooitjes prachtig en is het shirt ook lekker warm. De overslag is niet onhandig ruim: je kan dit shirt dragen zonder dat er een hemdje onder moet tegen de inkijk. De overslag is verder ook nog afgezet met een mooi kantje.

De mouwen zitten mooi losjes aangesloten en zijn prettig lang. De kleur is echt supermooi en sluit prachtig aan bij alle andere items van LaLamour. Met dit basisshirt kan je eindeloos combineren. Hij kan prima zo gedragen worden, maar met een jasje erover draagt het ook lekker. En zo maak je van jouw petticoat zomaar een sportieve outfit! Zonder jasje kan hij zelfs gewoon mee naar een zakelijke meeting!

Het Wrap Shirt valt prima op maat (ik lijk een gebroken plaat joh!). Ik draag mijn maatje S en plat opgemeten kom ik op een OTO van 42cm, een taille van 36cm en een lekker lange Lengte van 62cm. Hij komt uit de Plain collectie dus is net als de rest van deze serie verkrijgbaar in de kleuren Bordeaux, Pumpkin, Green, Dark Brown & Black.

LaLamour heeft veel verkooppunten. Ik weet dat Kloffieleut in Leens altijd een grote collectie inkoopt, evenals Rok & Billie in Wierden. Maar ook Bij Tante Pollewop heeft altijd een hele ruime keus. En, HEEL LEUK NIEUWTJE: Deze webwinkel gaat een stenen winkel openen in Oudenbosch!!! Bouke hoopt in december haar winkel te kunnen openen. Gefeliciteerd Bouke!!!! Zoek je een verkooppunt dicht in de buurt? Check dan de lijst met verkooppunten op de website van LaLamour.

Voor deze blogserie kreeg ik de Tight Trousers Plain Chicory Coffee die ik al uitgebreid liet zien in mijn vorige blog (klik HIER).

7 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.