Pants van Tante Betsy, die wil je niet meer uittrekken…

Tante Betsy maakt allang niet alleen maar rokjes en jurken… Wie herinnert zich nog de allereerste pants (ten minste, voor zover ik weet) die zij introduceerde in de zomer van 2019? Wat een revolutie was dat. En na enig aarzeling gingen ook verstokte jurken-draagsters overstag. Sinds die tijd hebben de pants van dit fashionlabel een ware ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen de stoffen werden beter, ook de modellen, de pasvorm en de diversiteit gingen met sprongen vooruit.

Flared Pants vs Super Pants (beiden maat S & € 89,95)

Deze wintercollectie heeft Tante Betsy maar liefst 3 modellen Pants gemaakt: de Chino, de Flared en de Superpants. In deze blog laat ik jullie er 2 zien: de Flared en de Superpants. De Chino heb ik al beschreven in mijn vorige blog (klik HIER). De Flared en de Superpants hebben overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen.

Ik vergelijk de Flared Pants Remi Brown met de Super Pants Leavy Purple. Allereerst is er het verschil in materiaal: de Remi serie is gemaakt van het stevige Punta di Roma viscose, de Superpants Leavy Purple is gemaakt van de jacquardstof waar ook de Strike serie van is gemaakt. De Flared Pants heeft smallere pijpen dan de Super Pants. Dit scheelt platgemeten zo’n 3 cm. De Super Pants lijkt daardoor rechter te vallen maar toch is ook dit model wijder bij de zoom en heeft dus een flared pijp.

Beide pants draag ik in mijn eigen maat S. Let erop dat je (zeker bij de pants gemaakt van Punta di Roma) absoluut je eigen maat koopt. Bij twijfel, ga voor de kleinste maat: Punta di Roma loopt iets uit tijdens het dragen. Met de jacquard-tricot heb ik geen ervaring opgedaan. De skirt die ik wel heb, blijft prachtig in vorm dus ik vermoed dat deze stof niet veel uitloopt bij het dragen. Beide modellen vallen heel goed op maat!

Beide pants zitten heerlijk hoog in de taille, hebben steekzakken en een brede elastische tailleboord. Er zijn ook Super Pants gemaakt van het stevigere Punta di Roma (denk aan de Leavy Green Super Pants). Of die precies hetzelfde vallen vraag ik mij af. De jacquardstof van de Leafy Purple valt veel soepeler waardoor het minder opvalt dat de pijpen veel wijder zijn. Als ik de ervaringen zie en lees van dames die de Super Pants in het Punta-tricot hebben, is dat zichtbaar een wijdere broek.

Laat ik het zo zeggen: Bij de Punta di Roma Superpants wist ik zeker dat ik dit model niet zou dragen. Nu in het jacquard-tricot heb ik mega lopen twijfelen… Ik vind het model in deze stof eigenlijk net zo geweldig! Uiteindelijk koos ik voor de Remi Choco Pants omdat ik hier bij mijn bezoek aan de Brandstore al keihard voor was gevallen!

Ik heb beide Pants plat opgemeten en heb de volgende afmetingen in mijn eigen maat, S opgeschreven:


TailleDijbeenPijpBBLengte
Flared Pants
Remi Choco
36252782
Superpants
Leafy Purple
36283181

Blazer Anne Remi Choco – S – € 119,95

Natuurlijk wil ik jullie ook de combinatie laten zien van de Flared Pants met de Blazer Anne in de Remi Choco print. Wat is dat toch een fijn retro-style jasje! Ik voel me in deze combinatie geteleporteerd naar de jaren ’30 van de vorige eeuw joh! Uiteraard liepen toen niet de dames maar de heren in zo’n jasje maar dat is een detail. En dan nog met zo’n bakerboys pet erbij en je look is helemaal af!

Blazer Anne in de stevige Punta di Roma gaat zijn vorm prachtig behouden, ook na langer en vaker dragen. Het is een getailleerd kort jasje die zowel open als gesloten geweldig goed flatteert. De drie grote stofknopen op de sluiting geven het jasje een grappige twist en ze zitten ook nog eens op de 2 klepjes van de zakken. Die zakjes staat bol door plooitjes.

De mouwen zijn lekker lang en zonder manchetten zodat je ze ook makkelijk omhoog kan schuiven. De niet overdreven brede revers-kraag ligt mooi plat en strak. Blazer Anne valt, net als praktisch de gehele wintercollectie van Tante Betsy, goed op maat. Het jasje knelt nergens, mij zat ie zelfs een klein beetje losjes in de taille. Hij valt mij netjes op de heup.

Ook hier geldt: meten is weten: De OTO is 48 cm, de Taille is 43 cm, en de Lengte is 62 cm. Uiteraard is dit opgemeten in maat S en er kunnen altijd afwijkingen zijn met andere maattabellen. Hier schreef ik in een eerdere blog al eens een uitleg over.

Raglan Sweater Velvet Black & Purple – maat S – € 69,95

De Pants in deze blog zijn gecombineerd met de Button Shirt en de Mirabelle Shirt. En hoe gaaf staat dit nou toch!? En jazeker, ook de 2 blazers zijn kick-ass op de Pants, maar Tante Betsy heeft deze winter ook prachtige sweaters gemaakt in mijn favoriete winterstofje: Velvet!! Er is keuze uit maar liefst 4 kleuren: Rood, Groen, Paars en Zwart. Ik nam voor mijn blogs de laatste twee kleuren mee…

De sweater van Tante Betsy zit geweldig comfortabel: het is een iets wijdvallend truitje maar de manchetten en de boord zijn prachtig aangesloten. Beiden zijn breder dan bij de standaard sweater, wat de Velvet Sweater in mijn ogen veel eleganter en sjieker maakt. Velvet (of Nicky Velours) is een soepel vallende stof en is dik genoeg om eventuele oneffenheden netjes te verbloemen.

De halslijn is wat lager en heeft kleine plooitjes in het midden. Beide details maken dat deze sweater ook goed staat bij dames met een grotere buste en die dit soort truien normaal gesproken mijden. Ben jij fan van een V-hals om die reden? Dan denk ik dat je met deze halslijn ook echt blij zult zijn.

Dames hebben gevraagd of dit het truitje niet te koud is ivm die lage halslijn. Ik heb zelf de zwarte sweater gehouden en ik draag hem graag. Ik heb zelf niet de ervaring dat de sweater hierdoor te koud is. En ik ben best een miepert hoor: als een top te laag is in de nek of hals, voel ik dat meteen. Je kan er natuurlijk ook een mooie blouse onder dragen! In de inspiratiegroepen heb ik dit al voorbij zien komen: superleuk. Wat ook en tip is: de sweater onder één van de twee blazers dragen!! De stof is soepel genoeg en vormt geen dikke bobbels onder de jasjes. En het is lekker warm ook nog!

De Raglan Sweater Velvet heb ik plat opgemeten en heeft in maat S de volgende afmetingen: De OTO is 50cm, de taille/heup is 43cm en de Lengte is 64cm. De Taille is uiteraard de boord van de trui. Die heb ik niet-uitgerekt gemeten. Je kan de trui op de heup dragen maar ik ben zelf veel meer fan van het dragen in de taille.

In deze blog zie je mij in de Flared Pants Remi Choco, de Button Shirt Purple en de Raglan Sweater Velvet Black. Deze items kreeg ik van Tante Betsy voor mijn blog-serie. Ik heb ze inmiddels allen vaker gedragen en ook gewassen. Mijn ervaring is dat zij prachtig blijven mits behandeld met zorg: Viscose items zijn gevoeliger voor waasjes. Let erop dat je geen schurende kleding of accessoires erop draagt.

Was je kostbare kleding altijd binnenstebuiten, op max. 30 graden in een aparte was, zonder denim en andere ruwere stoffen. Kies een fijnwasmiddel of een natuurproduct en geen wasverzachter of azijn. Ik gebruik al jaren Seepje wasmiddel of Marcel’s Soap. Tante Betsy geeft bij het Velvet wel het advies wasverzachter te gebruiken… doe ik dus niet en de stof blijft net zo mooi. Als laatste: stop je mooie kleding nooit in de droger en laat het het liefst niet in de zon en binnenstebuiten drogen.

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.