Waarom LaLamour deze LOVE-dress absoluut in haar collectie moest hebben…

LALAMOUR is not just a name …
It winks at a beauty from the early 30”s,40”s and 50”s …: Dorothy Lamour. From shop-girl to beauty contest queen
to big band singer to Hollywood, she started her cinematic world tour as The Jungle Princess. Lamour is best remembered for her appearing in the Road to… movies: Road to Zanzibar, Road to Marokko, Road to Utopia, Road to Rio, Road to Bali, The Road to Hong Kong. A more enjoyable and inspiring fellow-traveller is hard to imagine for LALAMOUR.

From: http://www.lalamour.nl

Classic Cross Dress LOVE – maat S – € 84,50

De rode draad in alle collecties en designs van de hand van Margit Pronk (designer van LaLamour) is Dorothy Lamour. De tijd waarin zij schitterde in Hollywood was er eentje van beloftes, liefde, avontuur en glamour. Een vervlogen era waar we met zekere melancholie naar terugkijken- en verlangen. Een tijd waarvan we, zeker nu in deze verwarrende tijden, alleen nog maar kunnen dromen. LIEFDE… het is soms bijna niet meer te vinden maar… het is zeker niet weg!

LaLamour heeft ook dit jaar weer een prachtige print ontworpen: LOVE. Deze kleurrijke print die vol nostalgie en romantiek schittert op het super zachte biokatoen is één van de twee kroonjuwelen van deze wintercollectie! Deze print heeft Margits handtekening all over it. Geweldige prenten van vroegere filmsterren, vol verleiding en, jazeker: liefde. Gevat in mooi omlijstingen vormen ze een geweldig gaaf geheel met schitterende rozen die erom heen gedrapeerd zijn. En LaLamour zou LaLamour niet zijn als je een klein detail uit vorige collecties terugvindt in het dessin: de gehaakte squars van de superpopulaire winterdress uit 2021 zie je ook in deze print!

Het model, Classic Cross Dress is een klassieker. Je vind hem daarom ook in elke collectie (en ook bij veel andere labels). Het is een super flatterende jurk: de plooitjes in de linkerzijkant, net boven de taille, zijn zeer strategisch. Niet alleen verhullen ze eventuele oneffenheden, ze maken jouw taille ook optisch slanker!

De naam Cross Dress komt uiteraard door de overslag bij de buste. Soms is zo’n overslag behoorlijk ruim en kan je voor ‘the decentie of things’ zo’n jurk alleen dragen met een hemdje o.i.d. eronder. De overslag van de Classic Cross Dress van LaLamour is absoluut 100% veilig! De meisjes blijven netjes achter de stof zonder het gevoel te krijgen dat de gordijntjes te ver open staan. Mocht je dit toch wel willen, dan kan je de overslag onder de buste doortrekken en heb je een iets gewaagdere halslijn.

De randen van de overslag zijn afgewerkt met een zwart kantrandje. Deze is, zoals altijd, heel zacht en prettig. Nergens voel je hem trekken, kriebelen of irriteren. Het zwarte randje maakt, samen met de donkergroene bladeren van de rozen in de achtergrond, het jurkje wat stemmiger en minder frivool. Zeker vergeleken bij die andere schitterende fotoprint van LaLamour: de print ROMANTICA. Ik beschreef deze print in mijn vorige blog.

De Cross Dress heeft een aansluitend bovenlijfje met een A-lijn rokgedeelte. In de taille loopt een naad waardoor de jurk mooi aansluitend blijft in de taille. Die naad stoort in het geheel niet omdat de print zo veelkleurig is. De jurk valt mij, met mijn 1.73m mooi op de knie. Altijd een hele fijne lengte voor mij.

De Cross Dress heeft mooie, aangesloten mouwen die op de hand vallen. Ze zijn zeker niet te lang. Ik heb de jurk gecombineerd met de twee leggings uit mijn blogcollectie: de Cable Gold en de Plain Chicory Coffee. Een fellere legging haalt het jurkje helemaal op en laat de lichtgele rozen in de print shinen. De bruine legging maakt de jurk wat ‘broeieriger’, wat stemmiger en zeker voor de winter, met kerst, vind ik dan ook supersjiek!

Deze print is een fotoprint die perfect en vol details is gedrukt op heel mooi zacht en soepel biokatoen. De stof is een fijn wintertricot die mooi valt en lekker warm draagt. De complete productie van deze stof is GOTS gecertificeerd wat betekend dat zowel de teelt van het katoen, de fabricage als ook het printen van de stof op een mens- en milieuvriendelijke wijze wordt uitgevoerd. Om dit keurmerk te mogen voeren moeten bedrijven aan vele eisen voldoen en worden zij regelmatig gecontroleerd.

Ben je ook zo gek op deze print? Maar is de Cross Dress niet jouw favoriete model? In deze print, LOVE, vind je deze winter ook de mooie getailleerde Blouse en de A-lijn Skirt Calf Length. LaLamour is altijd wel te koop in een winkel bij jou in de buurt. Op de website van LaLamour (www.lalamour.nl) vind je een lijst met verkooppunten. Ook kan je in hun eigen webshop jouw favoriet bestellen.

Je kan dit fijne jurkje op zoveel manieren stylen. Sowieso is het zonder opsmuk al een classy dress. Maar met een stoere riem eromheen rock je elke ruimte waar je binnenloopt. En draag er eens spijkerjasje op… Is deze romantische print in ene lekker stoer. Wat ik ook leuk en speels vond, was het rode trainingsjasje erop. Toch weer helemaal anders!

Ik heb de jurk natuurlijk weer voor jullie opgemeten. Dit doe ik terwijl het jurkje plat ligt op de tafel en glad gestreken. Het opmeten is handwerk. Er kunnen best kleine afwijkingen zijn. Meten is handwerk, net als de productie van kleding. Nou staat LaLamour erom bekend zeer maatvast te zijn. En inderdaad: ook dit jurkje zit weer als gegoten in mijn eigen maat, S. De OTO is 43cm, de Taille is 37cm, de Heup 45cm en de Lengte is 100cm.

Voor mijn blogserie van LaLamour kreeg ik dit mooie jurkje. Ook de Tight Pants Plain Chicory Coffee heb ik mogen houden. Ik denk dat mijn kerstoutfit al vastligt hahaha.

8 reacties

  1. Ik blijf die bloemenprints van LaLamour zo geweldig vinden! Voorheen waren de jurkjes me eigenlijk altijd nét te klein, maar – helaas voor mijn bankrekening – komen ze tegenwoordig wat dat betreft ook binnen mijn bereik. Wat een stress weer…

    Geliked door 1 persoon

  2. Wauw wat een bijzondere print is dit😍leuk om het zo van dichtbij te zien op de foto anders lijkt de jurk toch heel anders,mooi dat je ook qua leggings/panty’s met vele kleuren kan combineren 🌺

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.