Hoe webshop ‘Kekke Jurkjes’ de Seventies in duikt met dit Belgische fashionlabel…

Kekke Jurkjes in Drachtstercompagnie

Al vorig jaar schreef ik enthousiast over mijn bezoek aan webshop Kekke Jurkjes (toen nog in Drachten). Wat een hartelijk ontvangst was dat en wat is ons contact warm gebleven. Door omstandigheden lukte het bloggen afgelopen seizoen niet maar Jacobien is een echte ‘uit het zicht is niet uit het hart’ Friezin! Niet voor niets heeft zij een grote vaste klantenkring die allemaal graag bij haar shoppen. Dit kan uiteraard via de webshop en Jacobien geeft graag goed en persoonlijk advies. Neem bij twijfel dus ook zeker contact met haar op.

De labels die deze webshop verkoopt zijn zeer divers maar hebben ook echt grote overeenkomsten: de labels zijn allen bewust bezig om hun productie zo duurzaam mogelijk te maken, hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan, zijn bekend om hun retrostijl qua kleur en design en zijn over het algemeen kleinere fashion-labels. Jacobien kiest voor tijdloze en zeer draagbare items die zij allemaal zelf fotografeert voor haar webshop. What you see is what you get!

Who’s That Girl Jumpsuit Rada Corduroy Green – M – € 134,95

Zoals jullie vast al wel weten, heb ik een zwak voor het Belgische fashion-label Who’s That Girl (WTG). Het is een label met een sterke jaren ’70 fashion vibe en staat voor zeer goede kwaliteit. Ze zijn lekker eigenwijs, hebben altijd grappige details in hun kleding en het draagcomfort is zeer goed. Jullie hebben mij vast op mijn socials wel gezien met de denim jumpsuit uit de Sample Sale bij de agent van dit label, Mode CW. En nu mag ik voor Kekke Jurkjes jullie de corduroy versie van deze jumpsuit laten zien, uittesten en beschrijven.

Mijn jeans-versie is nog uitgevoerd met de klassieke denim-knopen. Die zijn in de productie uiteindelijk vervangen door een lange stevige metalen rits. Hierdoor zit de jumpsuit in de taille veel mooier! Een hele goed aanpassing. Verder zijn er weinig echte veranderingen te merken.

De Corduroy jumpsuit Rada Corduroy Green is een lekker comfy broekpak die je makkelijk aan en uit kan trekken, zeker door die fijne rits. In de taille strik je de broek met een strikceintuur van dezelfde stof. Dit kan d.m.v. een strik maar meestal kies ik voor een gewone knoop. Die blijft ook prima zitten. Ook kan je de stoffen ceintuur vervangen voor een gewone riem of zelfs een winkelriem. Geeft jouw outfit weer een compleet andere look! Corduroy is een stevige stof maar door toevoeging van klein beetje elasthaan zit de stof heel soepel want een klein beetje rek. Ik vind corduroy BY FAR een seventies look hebben!

De jumpsuit heeft 2 echt borstzakjes, twee toffe zakjes op de taille en lusjes waar de strikceintuur doorheen kan en een fijn puntkraagje die niet al te overdreven is. Wat ik echt geinig vind van dit model, is het halfronde stukje tussen de twee taille zakjes. Dat breekt de lengte van het lijfje en geeft jou optisch een slankere taille.

De jumpsuits hebben korte mouwen waar je heel fijn een blouse, een coltrui of welke andere trui onder kan dragen. Zo is deze jumpsuit voor wel 3 seizoenen zeer geschikt. De broekspijpen zijn vrij lang. Ik kan met hakken er nog prima mee weg komen maar met sneakers kies ik voor oprollen. Dit gaat met denim wel iets makkelijker want die stof is stugger maar met 3 smallere slagen vind ik het zeker een zeer geslaagde look. Ik ben zelf 1.74m dus langere dames gaan blij worden van deze lengte en wat kortere dames kunnen de jumpsuit (laten) innemen.

Kekke Jurkjes staat erom bekend goed en eerlijk advies te geven. In die lijn past dus ook dat zij zelf hun items opmeten in hun eigen maattabellen. En ook nu weer zijn de tabellen compleet en nuttig. WTG is een label wat echt kleiner valt. Bij twijfel, kies dan een maat groter dan je gewend bent. Omdat mijn denim jumpsuit precies pas zit, koos ik deze jumpsuit Rada ook in maat M. Toch valt deze broek echt losser. Komt omdat denim uiteraard stug is en corduroy iets uitloopt maar ik zie ook in de maattabellen dat de Rada Corduroy wijder is in de taille.

Meten is Weten

Ik heb deze keer de afmetingen overgenomen van de website van Kekke Jurkjes. De OTO van deze jumpsuit is in maat M: 43cm, de Taille is 38cm. De binnenbeenlengte is maar liefst 87cm en de totale lengte van de Rada Corduroy jumpsuit is 159cm. De jumpsuit is gemaakt van 97% katoen en 3% elasthaan. Op het moment van schrijven heeft Jacobien deze groene jumpsuit nog in maat L en XL in haar collectie en de jeansvariant is er nog in maat M en XL!! De prijs is gelijk aan elkaar dus als je deze jumpsuit nog wilt scoren, sla je slag!

Conclusie

De jumpsuit Rada is in zowel denim als in corduroy een fijn en draagbaar kledingstuk. Net als jurkjes is het: pakken, aantrekken en klaar. Zowel met als zonder shirt/trui eronder is dit item helemaal af. In mijn blog heb ik diverse combinaties en stijlen laten zien. Deze jumpsuit is juist door de korte mouwen waanzinnig veelzijdig. WTG staat bekend om haar vriendelijke prijzen en ja, ook € 134,95 is een zeer redelijke prijs voor zo’n compleet en hoge kwaliteit jumpsuit.

Het draagcomfort is hoog. Lekker warm en ook fijn: het lijfje is zeker niet te kort. Ik heb best een lange rug maar dit is echt geen kruiskruiper! De pijpen zijn wat aan de lange kant. Ik vind ze opgerold echt geinig maar inkorten is een prima tweede optie (als op hakken lopen niet jouw ding is). Tuurlijk, jumpsuits zijn niet echt handig op het toilet maar de lange rits maakt het minder lastig. Tip van Flip: bij het aan/uit trekken, draai jezelf face front naar de pot: dan vallen je ceintuur en mouwtjes niet in de pot hahaha.

Webshop http://www.kekkejurkjes.nl heeft een mooie collectie WTG ingekocht. En dat doet zij al jaren. Inmiddels is deze webshop mijn eerste Go-To adres als ik iets zoek van dit label. Ik kocht er onlangs ook al mijn fantastische pinafore dress Hester van WTG… wat een beauty ook! En inmiddels is hier in de webshop ook al veel in de sale.

Wist je dat…

…Je bij Kekke Jurkjes een tof spaarsysteem hebt? Je spaart punten bij elke bestelling (bij elke € 5,00 een punt) en zo spaar je een fijn shoptegoed!

…Je bij Kekke Jurkjes ook een Vintage Inruil hebt? Je kan jouw niet meer gedragen jurkje insturen en krijgt dan € 15,00 shoptegoed. Jouw ingeruilde jurkje komt dan te koop in de Vintage Sale. Hiermee help je jezelf en een ander. Mooi toch?

…Je bij Kekke Jurkjes bij bestellingen boven de € 50,00 geen verzendkosten hoeft te betalen?

…Je bij Kekke Jurkjes eenvoudig op merk kan zoeken door te scrollen in de onderbalk waar alle labels staan? Klik op jouw gewenste label en alles van dat merk komen overzichtelijk in beeld.

Voor mijn blog kreeg ik deze prachtige RADA Jumpsuit van WTG.

4 reacties

    • Ah ja. Zonde hè? Ik ga proberen te achterhalen welke verkooppunten er zijn. Is wel nuttige info denk ik. Hahaha ja het vergt handigheid hoor, zo’n jumpsuit. Nog een tip: als je de JS naar beneden wilt trekken ( en je nog niet bij de korte mouwtjes kan), druk dan via de broekzakken de jumpsuit over de heup! Dan kan je wel makkelijk(er) bij de mouwtjes voor het laatste stukje😁

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.