De Lola Dress die je meeneemt naar a new space…

Dress Lola… Alle Tante Betsy fans kennen dit model! Het is zo’n fantastische klassieker!! Even leek hij te worden vervangen door model Lala (leek op de Lola maar had absoluut andere kenmerken). Gelukkig is de Lola weer terug in de collecties en halen de fans opgelucht adem.

Dress Lola heeft inmiddels ook echt wel kleine ontwikkelingen doorgemaakt: zo zijn de knoopjes middenvoor groter geworden en zijn de mini-knoopjes, die op de hoeken van de diamond neckline zaten, verdwenen.

Dit seizoen komt de Lola in de print Space: in de kleuren Navy en Choco. In mijn blog laat ik je de Lola Space Choco zien.

Dress Lola Space Choco – S – € 89,95

Al zo lang als Lola in de collectie zit, heb ik dit model al in mijn kast gehad. Het is zo’n mooi en vrouwelijk model! Hij is al eens gemaakt met korte mouw, een 3/4 mouw, zakjes voor en zonder zakjes… Kortom: elke keer een toffe twist met de Lola.

Deze wintercollectie is de Lola Space een in het oog springend jurkje. De print in de kleuren Choco deden wel wat wenkbrauwen fronsen: waar waren de felle, malle kleurtjes van Tante? Hij oogde een beetje flets. Maar dat blijkt toch waanzinnig mee te vallen. Juist de print Space Choco heeft een knalroze kleur: zowel de bies als de knopen en de blaadjes van de ‘bloem’ zijn prachtig cerise.

De ondergrond is wel een stuk rustiger, neigend van crème naar zacht roze. Samen met de Choco ‘bloemen’ komt de hele print wel wat beschaafder over. Juist daarom kan deze Lola heel goed afgestyld worden met naturelkleuren of bruin voor een zakelijke omgeving. Of, je gooit er een lekker knallende Tante Betsy panty onder met een kinky schoentje en je rockt de boel ff lekker op hahaha.

Dress Lola is een fit & flair model: het lijfje sluit netjes aan en de rok valt uit in een A-lijn. De sweetheart neckline loopt in het midden uit naar een geplooid bovenstukje met 3 faux-buttons. De Lola heeft verder een empire-waist. De tailleband (het middenstuk) zit boven de navel en geeft zo een optisch slank effect.

Dress Lola heeft deze winter lange mouwen. Deze vallen recht, zitten niet aansluitend maar ook zeker niet te wijd om de arm en hebben uiteraard het voor Lola zo kenmerkende pofje op de schouders.

Dit pofje valt dit seizoen veel minder op dan andere jaren. Dit komt door de gekozen stof. Normaal is dit jurkje gemaakt van een wat steviger katoen. Deze keer is gekozen voor het dunnere katoenen jersey, dezelfde als die van de blouses. Dat maakt dat deze Lola Dress opvallend dunner en soepeler is dan de rest van de wintercollectie. Is het te dun? Ik twijfel daar een beetje over want nee, de stof is dik genoeg om niet elke oneffenheid te accentueren. Maar ik denk dat vrouwen hun winterjurkje toch liever net iets steviger van stof willen hebben.

Meten is weten

Dress Lola viel vorige collecties wel eens aan de krappe kant. Hierdoor kon je bij twijfel beter kiezen voor een maatje kleiner. Dit keer raad ik dat niet aan (en Tante Betsy ook niet). De jurk valt aansluitend maar wel goed op maat. Ik heb de jurk in maat S aan en die heb ik ook plat opgemeten. De OTO is 42cm, de Taille is 38cm, de heup is 45cm en de Lengte is 107cm. Ik vind het fijn dat dit model, net als voorgaande jaren, weer langer valt dan de gemiddelde modellen van Tante Betsy. Met mijn 1.73m valt de jurk mij net over de knie.

De Tante Betsy Panties die dit jaar nieuw in de collectie zijn gekomen passen qua kleuren zo perfect bij de kleuren en prints van deze collectie! Ze zijn in 3 maten te koop en passen prachtig. Veel rek, wellicht een wat strakke tailleband, maar stevig (hufterproof zegt Alisa) en duurzaam. Ik ben fan! De cerise panty is een 100% match met de Lola Space Choco.

Lang heb ik getwijfeld of ik deze mooie klassieker zou kiezen voor mijn blogs. Toch heb ik dit uiteindelijk niet gedaan. Ik ben deze winter extreem kouwelijk en de stof kan mij niet warm en dik genoeg zijn. Dat is blijkbaar een nadeel van het afvallen. Ik klaag niet hoor want tegen kou kan je je kleden. Omdat de stof van deze dress echt dunner is dan de rest van de collectie heb ik dus om die reden niet voor de jurk gekozen.

In deze blog zie je de fantastische Empress Boots van MAG Creative Footwear, een Nederlands schoenenlabel die in fantastisch vind passen bij Tante Betsy. Deze Mary Ann Style schoentjes zijn eigenlijk van de zomercollectie maar misstaan in een mooie panty zeker niet in de winter!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.