Een feestjurk nodig? Laat dat maar aan LaLamour over!

LaLamour weet wel feestjurken te maken zeg! Vrolijk Vrouwelijk Funny Fantastic… Hoe je het maar wilt hebben. En of ze nu een compleet nieuw model hebben of een klassieker… Je bent elke keer weer verrast. Zo ook nu in deze wintercollectie.

Dress Classic Cross Fiesta Red – S – € 84,50

De naam van de jurk zegt alles al: Fiesta! Dat is natuurlijk een feest. Dit bekende Cross Dress model van LaLamour sprankelt dit winterseizoen in een werkelijk TE kleurrijk jasje! Voor mij is een LaLamour collectie pas echt compleet als de duo-tone dress erbij zit en gelukkig: zij stellen niet teleur hoor.

Deze keer is de combinatie gemaakt met de al waanzinnig populaire Cable print en de Print Fiesta Rood of Multi. Ik heb voor mijn blogs gekozen voor de Rode Fiesta, maar de detailfoto verraad dat het net zo goed Multi had mogen heten want wat zitten er stiekem nog veel kleurtjes verwerkt in de rode rozen!!! Ik weet dat heel veel fans en volgers ook graag in de winter voor felle kleuren gaan. Zo gaaf dus dat LaLamour die ook in de collectie heeft. Maar ikzelf ben ’s winters wel toe aan een beetje rust en cocoonen… en dat gaat nou eenmaal lekkerder in wat rustigere prints.

Wat mij zo aantrekt aan de duo-tone jurkjes is naast de speelsheid van de print, ook het feit dat het lijkt alsof je een skirt met een shirt draagt. Het maakt combineren met andere kleurtjes/prints spannender en het geeft je body meer dynamiek.

De Classic Cross Dress van LaLamour is traditioneel ook weer een wat langere jurk die mooi slank gesneden is op het lijf. De overslag eindigt links op de zijnaad met de bekende verhullende plooitjes.

De halslijn kan je op twee manieren dragen: zoals ik op de foto’s doe: de twee helften gewoon laten vallen zoals de stof wil, of iets ondeugender, de twee helften onder de buste door getrokken. Omdat ik dat zelf nooit zo draag, heb ik ook in deze blog dit niet laten zien. En natuurlijk is deze halslijn weer mooi afgewerkt met het bekende kantje!

Het rokgedeelte van deze jurk begint ter hoogte van de ribben: een empire waist noemen we dat. Het maakt je optisch langer en slanker, zeker ook omdat er een verschil in prints is tussen het boven en onderlijf. De rok is een A-lijn en valt mij met mijn lengte op de knie. Ik vind dit altijd een hele fijne lengte.

Het groen van het lijfje in Cable Green, komt ook weer terug in de roosjes van de Fiesta geprinte skirt. Tussen de roosjes piepen namelijk leuke gedetailleerde blaadjes met nerfjes tevoorschijn.

Doordat de Cable Print zo’n geweldige krachtige uitstraling heeft, kan je zowat elke legging uit de Cable serie matchen met beide Fiesta Prints. Ik koos voor de gele legging in de Cable print omdat ik die kleur zo lekker fris en helder vond. En op de foto’s kan je het niet zien, maar deze Cable print lijkt echt alsof je een warm gebreide legging/jurk/skirt aanhebt. Je moet 2x kijken om je ervan te overtuigen dat het toch een jersey is.

De combinatie Fiesta en Cable zie je veel terugkomen in deze LaLamour collectie: Er zijn ook Zipper jurkjes waarvan de kraagjes Cable zijn en het lijfje Fiesta. Er zijn prachtige kuitlange rokken waarvan de pas gemaakt is van Cable print en ook zijn er blouses en shirts in deze combinaties. Teveel om hier te laten zien, maar bezoek vooral eens één van de vele verkooppunten of de webshop van LaLamour… Veel verkooppunten zijn inmiddels al begonnen met de sale dus kan je nu al jouw feestjurkje scoren met een mooie korting!

De Classic Cross Dress heb ik ook gecombineerd met de legging uit de Plain Serie. Deze maakt de combinatie iets klassieker en stoerder. En zoals je ziet, laat de dress zich ook mooi matchen met de mooie wikkelriemen. Clumpy’s zijn al sinds jaar en dag de match met LaLamour, maar een paar goeie westerboots staat weer lekker boho.

Meten is weten

Ik heb zoals ik altijd doe, de jurk op mijn tafel opgemeten, platliggend en gladgestreken. Ik gebruik altijd een stoffen meetlint om zo min mogelijk afwijkingen te hebben in het meetresultaat. Ik zie regelmatig dames een rolmaatje gebruiken om na te meten maar dan heb je toch te vaak grote afwijkingen. Die houd ikzelf dus liever bij mijn kluswerkzaamheden.

Affijn: de Cross Dress draag ik in mijn maat S. Hij zit mij mooi aangesloten en niet te wijd. De OTO is 43cm, de Taille is 38cm, op de Heup meet ik 44cm en de Lengte van schouder tot zoom is 101cm. Het gekozen materiaal is organisch katoen met het GOTS keurmerk.

Mijn mening

Ik ben fan van dit model van LaLamour. En dat kan zowel duo-tone of ook van 1 stof gemaakt zijn. Ik vind dat je voor deze prijs: € 84,50 heel veel jurk krijgt voor je geld. De pasvorm is zoals altijd bij LaLamour zeer goed, de vrouwelijke snit zeer complimenteus en je weet, je koop een eerlijk product! Zowel de stof als het hele productieproces (van pluk t/m inpak) is gecontroleerd, zo milieu & mensvriendelijk mogelijk. De combinatiemogelijkheden van dit jurkje zijn groot en daarmee is de jurk ook draagbaar voor veel gelegenheden.

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.