Een vleugje Marokko in LaLamour’s wintercollectie…

LaLamour is naast romantisch, ook een exotisch label; een “ik reis de hele wereld over” merk dat zich graag laat beïnvloeden door geuren, kleuren en prints uit verre landen. Zo ook in deze collectie waar de kelims uit het kleurrijke Marokko absoluut ter inspiratie hebben gediend voor de prachtige Kilim Print.

Deze print is in 2 hoofdkleuren uitgebracht: Groen en Fuchsia. De print is een mooie fotoafdruk van een geborduurde kelim wat weer gedrukt is op een fijn GOTS geproduceerd sweat biokatoen. Dit is het dikkere katoen waar ook de sweaterdress van is gemaakt. De binnenkant van deze stof is wat bobbeliger en de stof is heerlijk warm. In deze print laat ik jullie het Kangaroo Rokje en het vestje zien:

LaLamour Cardigan Kilim Fuchsia – S – € 94,50

Een lekker veelzijdig vestje die samen met de skirt een fijne combinatie maakt. Maar hij staat ook zeker net zo gaaf op een goeie jeans of een effen rokje. Dit jasje of vestje is mooi getailleerd zonder dat het strak valt. Je kan er prima een wat dikker shirt onder dragen.

Deze cardigan heeft een fijne lange ritssluiting waardoor hij niet alleen snel aan en uit kan, maar de rits geeft dit vestje ook iets meer body en stevigheid. Dat komt dit model echt ten goede. Het vest heeft 2 fijne grote steekzakken die zijn afgebiesd met de kenmerkende gebreide boordjes in meerdere kleuren en het gouden randje erin. Want ja, every day must have it’s sparkle natuurlijk. Dat zelfde boordje vind je ook in als manchet aan de mouwen en als kraagje.

De binnenkant van de stof is wit. Niet iedereen vindt dit geweldig maar het is nou eenmaal noodzakelijk: om deze gedetailleerde print in zo’n hoge kwaliteit en in zulke kleuren te krijgen, heb je een witte ondergrond nodig. Gelukkig zal het wit niet doorschijnen door de print heen. Daarvoor is echt een heel hoge kwaliteit jersey gekozen.

Het jasje vind ik zelf wat ruim vallen. Ik heb hem uiteraard plat gemeten en kwam in mijn maat S uit op de volgende afmetingen: de OTO is 49 cm, de Taille is 43 cm, de Heup is 50 cm en de Lengte is 65 cm. Deze cardigan valt met mijn lengte van 1.73m netjes op mijn heup. Uiteraard draag ik het vestje op het bijpassende rokje!

LaLamour Skirt Kangaroo Pocket Kilim Fuchsia – S – € 59,00

Skirt Kangaroo is ook geen onbekend model in de LaLamour collecties. We zagen hem voor het eerst in de zomercollectie van vorig jaar waar we hem in 4 effen katoenen zagen verschijnen. Nu komt hij dus in de 2 Kilim Prints Fuchsia en Green.

De Skirt Kangaroo Pocket is een borderskirt model: een brede boord (of pas) van dezelfde stof bovenlangs en een A-lijn skirt eronder. Afhankelijk hoe je hem draagt valt de rok op of over de knie. Ik draag rokjes altijd in de taille dus valt mij deze rok boven de knie. Maar evengoed kan je hem op de heup dragen en dan valt ie netjes half over de knie (met mijn lengte dan hoor).

De rok heeft een echte Kangaroo zak: hier kan je lekker je handen in laten verdwijnen. Deze zakken zijn dus ook weer mooi afgewerkt met het veelkleurige gebreide boordje. Ik ben altijd blij met zakken in of op mijn rokjes.

Ook de rok is natuurlijk door mijzelf opgemeten. In maat S is de taille 38 cm. de Heupbreedte is 48 cm en de lengte van boord tot zoom is 56 cm. En hij is ook van hetzelfde biokatoen gemaakt!

De Kilim print laat zich super combineren met de Cable print van deze collectie. Ik koos de meest gedurfde kleur: de Gold. Het geel licht de gele driehoekjes in de print lekker op zodat het geheel wat lichter overkomt. Het is zo een lekker speels en vrolijk outfitje. Om die reden koos ik ook mijn hoge kelimboots uit: lekker beetje Bohemian en een perfecte kleurrijke match!

Door te combineren met de wrapshirt uit de Plain serie en ook de legging uit die serie zie je gelijk dat de hele combinatie veel rustiger wordt. Hiermee kan je prima in een wat zakelijkere omgeving jezelf presenteren. Door er een stoere schoen onder te dragen krijg je een krachtige uitstraling.

In deze mooie Kilim Print is naast de al eerder beschreven sweaterdress, ook nog een Sweater uitgebracht en een Zipperdress. Kleinere vrouwen dragen de sweater ook graag als jurkje, langere dames liever toch op een fijne broek.

LaLamour is in veel winkels te koop. Wil je weten waar, klik dan (HIER) op deze link. Dan vind je er de verkooppunten. Denk eens aan Kloffieleut in Leens, Donna Donna in Roermond of Bubbles in Sluis. Ook kan je op de webshop van LaLamour zelf kijken. Klik dan (HIER) op de link.

In deze blog draag ik ook de plain Chicory Coffee legging en wrapshirt. De legging mocht ik houden voor mijn blogs. De Cable legging en het Turtleneck shirt in Gold zijn in 4 kleuren verkrijgbaar en allen zijn uitgebreid geschreven in mijn eerdere blogs HIER en HIER.

De gekozen boots bij deze outfits zijn de Empress Boots 8008 – Deep Bronze (KLIK) en de Kelim Boots ‘Lee Ann’ van Kindred Spirits (KLIK)

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.