Een Zipper of Buttons? LaLamour laat je kiezen…

Sinds zo lang als ik dit lekker eigenwijze maar oh zo vrouwelijke Nederlandse fashionlabel LaLamour ken, heeft zij in haar collectie standaard zipperdresses. En dan ook nog eens in een model die mijn holle rug prima kan hebben.

Want jazeker, ik heb het al eens uitgelegd in mijn blogs: veel zipperdresses hebben een vrij lange rits die door de stevigheid die zij nou eenmaal hebben, de stof op het voorpand glad leggen, maar daardoor veel stofruimte creëren op de rug. Normaal geen probleem, maar met mijn holle rug ontstaat daar dan echt een grote losse ‘bubbel’ van stof… niet echt fraai.

LaLamour’s zipperdresses hebben dit ‘euvel’ gelukkig niet. En of dat nou komt door de perfecte snit of door de kortere sipper die zij in hun ontwerp hebben… ik weet het niet, maar sinds ik hun modellen ken en draag, durf ik niet meer te beweren dat zipperdresses voor mij niet geschikt zijn hahaha.

Maar goed: in deze wintercollectie kan je nu een hele fijne keuze maken tussen zowel zippers als ook jurkjes met knoopjes als topsluiting! Echt een heel ander model maar ook super gaaf! In deze blog beschrijf ik twee modellen: de Zipper Dress Cable en de Collar Dress BB Check:

Zipper Dress Cable Fuchsia – S – € 89,95

Heel eerlijk was ik verbaasd toen ik las dat LaLamour deze kleur in de Cable print ‘fuchsia’ noemde. Ik kon mij er alles bij voorstellen maar fuchsia… nou nee. Maar dat komt dus door de kabelprint die over de basiskleur is heen geprint. Daar zit veel zwart en schaduwprint in die het fuchsia overschaduwen. Als je namelijk helemaal inzoomt, zie je toch het fuchsia. Maar heel eerlijk: als LaLamour het ‘bordeauxrood’ had genoemd was dat helemaal prima geweest.

De snit van de Zipperdress is, zoals ik al zei, bijzonder goed. De rits is niet te lang dus vanaf de buste heeft de stof weer vrije beweging omdat daar de rits eindigt.

Daarnaast heeft dit model (door de print vrijwel onzichtbare) figuurnaden in zowel het voor- als ook het achterpand. Dit maken dat de dress, die mij nog best losjes viel, prachtig aansluit zonder de bekende ‘lege zak’ op de rug.

Deze print is zo ontzettend goed geslaagd! Het is echt waar, op de foto’s niet te vangen maar het lijkt werkelijk alsof je een gebreide jurk draagt met machtig mooie kabelsteek… Met deze dress ga je absoluut complimentjes vangen hoor. Voor mij is de kabelsteek ook echt nostalgisch: mijn moeder breidde die wel eens voor mij, evenals mijn oma. Ikzelf heb het helaas nooit geleerd.

De zipperdress heeft een fijn kraagje die niet overdreven lang is en stevig genoeg om niet als een slap slabbetje om je nek heen te hangen. Draag je de rits open, is de jurk bijna zwoel te noemen en draag je hem gesloten is hij mede door het kraagje lekker ‘preppy’.

De mouwen zijn fijn lang en vallen op de hand. Ze zijn niet al te strak. Door de bank genomen vind ik de dress wat ruimer vallen maar ik durf (nog) niet echt een maatadvies te geven. Ik moet echt nog meer vertrouwt raken met mijn eigen maten. Maar, cijfers liegen niet dus ook hier heb ik de plat opgemeten maten van deze jurk in maat S: de OTO is 43cm, de Taille is 40cm, de Heupbreedte is 43cm en de lengte is 101cm. Voor wie het wil weten: de ritslengte is 26 cm.

De Cable Print is in 4 kleuren uitgebracht: Fuchsia, Gold, Blue en Green.

Collar Dress BB Check Black/Blue – S – € 122,50

Deze prachtige winterdress van LaLamour is echt een ander liedje! Deze schoonheid is niet van tricot of jersey, maar het is een jacquard stof: oftewel gebreid. Het is ook een hele zachte dikke jacquard dus heerlijk warm en ook wel wat zwaarder dan de meeste jurken van deze collectie. Het gebruikte garen is organic cotton met elasthane dus schrik niet: deze jurk is zeker geen kriebeljurk!

Het grote voordeel van jacquard is dat de motieven zijn ingebreid en niet erop geprint. Hierdoor blijft de kleur prachtig, gaat de print niet vervagen en is de kleur door en door immers: gekleurd garen ipv een witte ondergrond. Het motief van de Collar Dress is het Brigit Bardot Blokje. Hoe retro wil je het hebben. Uiteraard is het wel met een fijne twist van designer Margit Pronk: het blokje staat op de punt ipv liggend. En de tussenblokjes zijn half-om gebreid waardoor het geheel een speels uiterlijk krijgt.

Collar is Engels voor ‘kraag’. En dat heeft deze dress dus ook: een stevige, ietwat wijde reverskraag die mooi in model blijft zitten. De kraag gaat dan weer over in een knoopsluiting met 3 kleine knoopjes. Direct daaronder is middels een empire waistline het rokgedeelte gemaakt. Hierdoor wordt de dress optisch iets slanker.

De rok valt in een mooie A-lijn vloeiend naar beneden en eindigt bij mij op de knie. LaLamour lijkt deze wintercollectie haar lengtes sowieso iets te hebben ingekort. Normaal staat zij er bij mij om bekend dat de jurken net iets langer zijn dan de meeste andere favoriete labels die ik ken.

Ook deze jurk valt mij ietsjes losser zonder dat dit storend is. En eerlijk, ik vind dat ook wel fijn, het dwingt mij minder om mijn buik in te houden (een stomme gewoonte die ik mijzelf heb aangeleerd en waar ik lastig van af kom, merk ik). En ook op mijn rug valt de jurk zeker niet te los. Twee figuurnaden die over de billen lopen helpen daar zeker bij.

Deze jacquard is van heel hoge kwaliteit: de jurk valt flowless om je lijf. Eventuele oneffenheden zijn hiermee echt te verdoezelen. De snit heeft verder nog op de schouders hele mooie kleine plooitjes en bij de buste 2 goed gepositioneerde coupenaden. In deze dress is veel zorg en aandacht gestoken en dat merk je dus wel een beetje in de prijs.

De Collar Dress is verkrijgbaar in 4 kleurcombinaties. Naast deze black/blue combinatie is er ook de kleur ‘Red’, Brown/Ombre en Green. Ben je geen fan van het kraagje? In deze mooie stof zijn ook een cardigan, een skirt, een turtleneck dress en een turtleneck shirt gemaakt. Ook in die 4 kleuren. Bezoek zeker eens de website van LaLamour om die opties te bekijken.

Uiteraard heb ik deze Collar Dress opgemeten in de maat S: De OTO is 44 cm, de Taille is 38 cm, de Heupbreedte is 43 cm en de lengte is 100 cm.

Ik vind deze jurk een heerlijk dragende, lekker warme knuffeljurk. De snit is zo goed! Hij valt zo mooi om je lijf. Ik ben echt onder de indruk. Ook de mouwen vallen prachtig op de hand, niet te lang en zeker niet te kort. Het is wel een stukje duurder door de gekozen stof en kwaliteit maar dat vind ik het echt waard! En nu er al veel winkels zijn met gave kortingen, komt de prijs al weer aardig in de buurt van comfy voor den knip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.