Kan een turtleneck dress sexy zijn? Jazekers!!! Check this out…

In de winter draag ik altijd graag hoge kragen en zelfs turtlenecks. Vroeger niet hoor! Toen had je van die akelige poellies (schreef je uiteraard als pullie maar wat wist ik daar als kind nou van hahaha). Ooohh ik haatte ze echt: ze kriebelden, die rolkraag zat mega strak en de stof was zo zweterig… Maar ja, mams kocht ze en ze stonden leuk vond zij, dus…

Maar gelukkig heeft de ‘evolutie’ niet stilgestaan en is er sinds de jaren ’70 veel verbeterd. Sowieso de stoffen! In die tijd had je het echte polyester wat zo plastic fantastic was dat je moest wegblijven van de kachels of je vloog als een fakkeltje in de fik. En duurzaam was die stof al HE-LE-MAAAAAL niet!

LaLamour daarentegen heeft het als doel om zo sustainable mogelijk haar collectie te laten maken: zowel de grondstoffen als de hele productie is bij dit label inmiddels GOTS gecertificeerd wat zoveel betekend als dat iedereen die handelingen verricht aan de collectie van LaLamour, dit doet op een veilige, gezonde, eerlijke en menswaardige wijze. Fijne gedachte hè?

Maar goed: ik daagde jullie uit: kan een turtleneck dress wel sexy zijn? Want ja, hooggesloten, colletje… mmmm…. wat is daar nou spannend aan? In principe niet veel, dat klopt. Dus moet je als ontwerper het gaan zoeken in de combinatie van dingen:

Flared Dress Turtle Neck Retro Umbre – S – € 79,95

De Flared Dress Turtle Neck van LaLamour is geen nieuw model: In de wintercollectie van 2020 zat dit jurkje er ook al bij, toen met die fantastische print “Romance”. Inmiddels wat ruim voor mij maar ik kan hem nog niet wegdoen… Dit jaar is de Turtleneck Dress in de collectie in o.a. de print ‘Retro’.

Print Retro is een grafisch printje. In de kleur die ik gekozen heb neigt ie echt qua print naar de seventies. Maar ook in de andere 4 kleuren komt de psychedelische vibe naar voren die zo kenmerkend was voor dat tijdsgewricht. Naast deze print komt de Flared Turtle Neck Dress ook in die prachtige Jacquard stof in het motief BB Check in vier kleuren (zoals ik beschreef in mijn vorige blog).

De stof die LaLamour gebruikt voor de print Retro is het mooie soepele Ecovero viscose wat in zijn soort de meest milieuvriendelijkste viscose is. Dit komt omdat men bij het produceren de chemicaliën, die nodig zijn om het houtpulp om te zetten in vezels, uit het water filtert en hergebruikt. Ook gebruikt dit bedrijf voor hun houtpulp speciaal daarvoor aangeplante bossen. Deze Ecovero valt heerlijk soepel en draagt heel fijn op de huid. Viscose is helaas wel iets gevoeliger voor een waasje dus moet je even bedenken welk tasje je draagt of welk jasje eroverheen.

Het model van dit jurkje is absoluut spannend. Ik vind het een echte Fit & Flair: terwijl mouwen, buste en lijfje mooi aansluitend vallen, is het vanaf de taille een wijder vallend rokje. Ik schrijf bewust ‘rokje’ want deze jurk is absoluut niet de langste. Hij valt bij mij als een minirok wat ik (vooral in de winter) erg gaaf vind. En jazeker: sexy. De slanke fit omvat jouw vrouwelijke curves, de korte rok laat je benen mooi uitkomen en dan is het gesloten colletje dus JUIST het detail van de dress die hem spannend maakt!! Nothing to see here… maar ondertussen!

Het jurkje is geheel uit 1 stuk gesneden. Er zijn geen evt. storende naden en dat maakt ook meteen dat de jurk heel rank valt. Ook heb je maximale bewegingsvrijheid, nergens een knel. Ook niet bij de col want zoals je ziet valt ie lekker losjes. Als je die col nu naar binnen vouwt ipv zoals ik op de foto’s heb, naar buiten, zit ie steviger en rechter (leerde ik afgelopen week pas, bijna 54 jaar oud hahaha).

Het eenvoudige lijfje en print maakt deze dress ook een topper om te combineren. Ik heb gekozen voor de twee leggings Cable Gold en Plain Chicory Coffee. Dat geeft meteen maximaal ander effect. Ook kan je kiezen voor korte of lange vestjes/jasjes op jouw jurk. In mijn oude maat koos ik sneller voor lange vesten omdat ik toen de verhouding romp/benen niet helemaal geweldig vond. Ook kan je kijken welke boots/schoenen je erbij wilt dragen. Deze jurk is erg geschikt voor veel variatie!

Meten is weten

Voor de laatste keer dit fashionseizoen SS2022 roep ik: METEN IS WETEN. Want ja, ik kan leuke foto’s laten zien maar de cijfertjes spreken nog altijd duidelijkere taal. Ook deze leuke jurk heb ik thuis weer plat opgemeten in mijn maat S: De OTO is 40cm, de Taille is 36cm, de Heupbreedte is 43cm en de lengte is 92cm. De Flared Turtle Neck Dress in de stof Ecovero is verkrijgbaar in de kleuren: Blue, Red, Green en Umbre. Voor mij valt deze jurk prachtig op maat! Met mijn lengte van 1.73m valt het jurkje ruim boven de knie.

Dit is dus mijn laatste blog van dit winterseizoen. Een seizoen die laat op gang kwam. Ook LaLamour had, net als vele andere Dutch Fashion Labels, behoorlijk last van vertragingen van leveringen en het uitleveren aan de winkels werd daardoor ook laat. Tel daarbij op de gestegen kosten voor grondstoffen, productie en transport en je begrijpt dat deze fashionbranche in zijn totaal een spannende tijd doormaakt.

Ik hoop oprecht dat dit soort labels, die hun uiterste best doen mooie kleurrijke kleding te maken op een zo duurzaam mogelijke wijze, niet kopje onder zullen gaan. Iedereen merkt dat er (terecht) minder gekocht wordt. De SALE is niet voor niets zo vroeg dit jaar begonnen. Ook onze eigen beursjes zijn flink gekrompen. We kopen echt veel minder en dat is wellicht ook goed: we mogen best consuminderen… De hele fashionbranche is zich aan het resetten.

Ik hoop jullie in het nieuwe seizoen weer te mogen adviseren, inspireren en enthousiasmeren. Niet om jullie te verleiden meer en meer te kopen maar om te adviseren omdat velen van ons steeds vaker onze labels online (moeten) kopen. Veelal omdat er geen verkooppunt (meer) in de buurt is.

Voor nu dank ik jullie; trouwe volgers en lezers met heel mijn hart voor jullie aandacht, interesse en leuke feedback die ik van jullie krijg. Zonder jullie is bloggen niet leuk!! Ik ben er onwijs dankbaar voor. Ik wens jullie, volgers, fashionlabels, ondernemers en fans een prachtig kleurrijk 2023 toe!

Lieve groet,

Letstalkdress – Caro

4 reacties

  1. Geweldig leuk model! Ik droeg nooit colletjes, maar door dit jurkje ben ik ook overstag gegaan. (In het bruin met oranje.)
    Wat passen de leggings er mooi bij. Zeer geslaagde afsluiter Caro. Bedankt voor alle inspiratie en tips. Goede jaarwisseling!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.