Tantilly’s nieuwste Midi dresses: ooohhh Lory

Oh Lori, You bring the spring, the summer, fall

Ooo and winter

By the Season

Oh Lori (oh Lori)

You make me feel as though I’ve been born again

Born again

{Alessi Brothers}

Kennen jullie deze songtekst? Het is nostalgie, mijn vroege jeugd en heerlijk zoetgevooisd. In 1976 was dit liedje een hit. En de tekst lezend, de vibe wetend van 1976, zou je denken dat Tantilly dit liedje in haar hoofd moet hebben gehad bij het bedenken van dit nieuwe model midi-dress!

MIDI-DRESS LORY:

Deze midi-dress, de Lory, kan je het hele jaar door dragen. In de winter met een vest(je) of een gebreide trui erop en fijne boots eronder. In het voorjaar met de Malaika vestjes en bijvoorbeeld een sneakertje en in de zomer op je slippers, blote voeten in de branding etc etc!

Eigenlijk is de Lory dress heel basic: het lijfje is vrij recht, waardoor je hem zonder ceintuurtje sluik kan dragen. Doordat er geen lusjes zijn gemaakt aan de jurk kan je kiezen waar en of je het ceintuur wilt dragen. In de foto hieronder zie je de ceintuur als empire waist geknoopt en in de taille…

De neckline van de jurk is een wat hogere V-hals. Het lijkt op een knoopsluiting maar dat is het niet. De knoopjes (gemaakt van kokosnoot) zijn voor de sier. Leuk detail! Mooi ook, want zo wijken de knoopjes ook niet.

De mouwen zijn 3/4 lang en recht, sluiten mooi aan en hebben geen manchet of boordje. Je kan ze makkelijk opstropen (wat ik zelf graag en vaak doe).

De ceintuur is in wezen een hol tunneltje die op mij wat minder afgewerkt overkomt. Het kan natuurlijk gewoon aan de stof zelf liggen. Het is een gladde, 3D rekbare stof dus die laat zich ook niet makkelijk plat leggen.

De gekozen stof is een dikkere viscose. Daardoor is t ie lekker wat warmer in de winter maar door een wat losser tricot (luchtiger) is t ie zeker ook geschikt in de zomer. De stof is glad en zacht. Ik vind hem wel prettig dragen. Omdat de basisstof wit is, kan deze kleur een beetje doorkomen als de stof echt op spanning staat. Let daar wel op: bestel de jurk op maat en niet te strak!

De Lory dress komt in 3 prints: Hello Hawaii, Blue Galaxy en Hello to the Queen. En weet je wat de inspiratie was voor die laatste naam? Het heeft niets te maken met het overlijden van Queen Elizabeth hoor. Hello to the Queen is de naam van een kleurrijk, bijzonder zoet en lekker dessert in India😋. Vooral onder backpackers in India erg populair. Ik vermoed zomaar dat Chantal zelf er ook fan van is…

De verschillende prints geven de jurken alle drie een verschillende vibe. De relatief rustige Blue Galaxy maakt de Lorydress wat gedistingeerder, ook geschikt voor zakelijke afspraken door er bv een colbertje op te dragen.

De Hello Hawaii print is ondanks de zwarte achtergrond erg speels en kleurrijk. De leuke bloemetjes in overwegend wat koelere tinten zijn nadrukkelijk aanwezig.

De Hello to the Queen print is net als het dessert kleurrijk en feestelijk. De print met hartjes in oriëntaalse tegeltjes is bij uitstek jouw zwier en zwaai dress!

Kortom: een hele mooie veelzijdige jurk uit de Tantilly ateliers. Ook nog fijn geprijsd in een tijd waarin alles flink in prijs is gestegen: € 89,99. 

De jurk is een wat wijder vallend recht model die zijn taille krijgt door het ceintuur. Valt ie op maat? Is wat lastig te zeggen. Ik zou zeggen van ja, maar als jij deze jurk aangesloten wil dragen, dan kies je wellicht toch voor een maatje kleiner.

METEN IS WETEN

Ik heb de jurk zoals je van mij mag verwachten, zelf opgemeten. De jurk ligt dan plat en ik meet de OTO (van oksel tot oksel), de Taille (3 vingers boven de navel, het smalste punt van de torso), de Heupbreedte en de Lengte van de jurk (van schouder tot zoom).

De OTO van de Lory Dress is: 46 cm, de Taille is 43 cm, de Heupbreedte is 50 cm en de Lengte is 120 cm. Ik ben zelf 1.73m en draag maat S. De Lory dress komt, zoals je van een midi-dress mag verwachten, tot halverwege mijn kuit. Let je er op dat de jurkjes onderling soms een cm van maat kunnen verschillen? Het maken en het meten blijft natuurlijk handwerk!

MALAIKA CARGDIGAN

Ik heb elke Lory dress ook gecombineerd met een Malaika vestje. Qua model gelijk aan de oh zo bekende ikat vestjes maar gemaakt van een dikkere acryl/polyamide mix. Het gebruikte garen is wisselend dik en dun voor een veel grofmaziger effect. Deze cardigans zijn in 9 kleuren te bestellen en ze kosten € 44,99 per stuk.

De Ikat vestjes en de Malaika vestjes zijn beiden enorm rekbaar en dus een ‘one size fits all’ maat. Ondanks dat zij zo los gebreid zijn, geven ze in de winter net genoeg warmte om van killetjes naar behaaglijk te gaan als je ze over je jurkje draagt. De Malaika voelt ook nog eens heerlijk zacht. Ze zijn iets dikker dan de ikat vestjes dus wellicht zijn ze in de zomer ietsjes te warm maar dat weet ik niet. Wel dat je ze iets minder makkelijk wegstopt in je tasje onderweg.

WIE IS TANTILLY

Tantilly is de onderneming van Chantal van Haaren. Zij begon haar winkel jaren geleden in Deventer. Een klein knopenwinkeltje waarbij zij ook kleding op kleine schaal begon te verkopen. Dit sloeg aan en na een paar jaar verhuisde Tantilly naar hun huidige grote winkelpand in de Kleine Overstraat. Hier kan Chantal haar passie voor reizen, haar eigen kledinglijn en haar liefde voor de mensen die zij in al die reizen heeft leren kennen, combineren.

(photocredits: Tantilly)

De winkel is een combinatie van kleding, sieraden, cadeautjes en kaarten uit landen rondom de evenaar. Allen hebben zij gemeen dat zij kleurrijk, handgemaakt een eerlijk geproduceerd zijn. Chantal kent de makers persoonlijk en haar betrokkenheid heeft geresulteerd in de Tantilly Foundation. Een stichting waarmee zij probeert het leven en het toekomstperspectief van de communities waar zij produceert en/of inkoopt te verbeteren.

Met de aanschaf van een item uit haar winkel weet je dus dat jij ook een steentje bijdraagt aan een mooiere, meer eerlijkere wereld. fijn toch?

Neem bijvoorbeeld de kleurrijke notitieblokjes: handgemaakt door Ganesh, speciaal voor Tantilly, van restanten van de Tantilly stoffen. Mede hierdoor onderhoud hij zijn gezin en familie. Super toch?!

(photocredits: Tantilly)

Meer lezen over wat de Tantilly Foundation allemaal doen en bereikt? Klik op deze link 👉BLOGS👈 en je leest alle verhalen!

WEGGEEFACTIE:

Tantilly heeft een grote stapel mooie notitieboekjes beschikbaar gesteld om weg te geven❤️. Gemaakt door Ganesh with love.

Ik mag ze weggeven aan mijn lezeressen! Wel vraag ik je hiervoor iets te doen: Laat een leuke reactie achter onder deze blog en like/volg mijn socials. Op volgorde van reageren krijg jij van mij zo’n boekje thuisgestuurd! Zolang de voorraad strekt😍

Ik mocht de Lory Dress met print Hello Hawaii houden voor deze blog.

45 reacties

 1. Wat een prachtige jurken, kleurrijk, glanzende stof en goed vallend😃. Binnenkort de jurken bij Tantilly van dichtbij gaan bewonderen in Deventer.

  Altijd handig een notitie boekje op zak te hebben, voor een betere wereld.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie prints :-), de Hello to the Queen spreekt mij het meeste aan! Van de midi dress moet er een stukje van af ivm met mijn lengte. Van Tantilly heb ik nog niets in mijn kledingkast en is een rit naar Deventer waard ;-).

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat lijkt me dit een fijn model! Ik vind het fijn als een jurk wat wijder uitloopt en dat lijkt hier zo te zijn. Met de ceintuur kun je dan toch wat taille aanbrengen. Misschien toch eindelijk een een Tantilly uitproberen! En dan de Hello to the queen print. Die vind ik er lekker uitspringen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtig Caro! Leuk dat Tantilly zich blijft vernieuwen met mooie jurken. Het vest onthoud ik even, ikat vind ik prachtig, maar wat dun. Dit is een mooi alternatief.

  Geliked door 1 persoon

 5. Caro wat een een mooie jurkjes heb jij mogen presenteren. Superleuk ook hoe je ze combineerd. Altijd leuk om weer nieuwe inspiratie bij je op te doen. Zo staan er nu een paar mag schoenen bij mij thuis. Superblij mee.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een leuk jurkje, Caro! En weer een toffe blog! Dat model. Misschien toch maar binnenkort weer eens naar Deventer gaan om te passen… En de gedrevenheid achter Tantilly spreekt me altijd helemaal aan maar dat moet ook wel als je dagelijks met duurzaamheid bezig bent 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel Marjolein! Ja gaaf hè hoe Chantal haar droom steeds verder verwezenlijkt en op zoveel manieren de wereld mooier maakt❤️. Wil je mij jouw adres doorgeven via het contactformulier? Dan stuur ik het boekje naar je toe❤️

   Like

 7. Leuk verhaal weer. En die boekjes zijn geweldig. Ook bijvoorbeeld om weg te geven. Mijn leven hangt van notitieblokken aan elkaar. Ik word er altijd erg blij van. Dus ik ben heel blij met deze informatie. De jurkjes staan je prachtig btw

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat weer een heerlijk kleurrijke blog! Ik zou graag zo’n prachtig notitieboekje ontvangen. Voor mijn werk als uitgever moet ik namelijk heel vaak notities opschrijven.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel!! Helaas zijn de boekjes al op maar ik stuur jou als troost de mooie groene bloemenriem. Die worden in opdracht van Tantilly gemaakt door 10 vrouwen in India, uit een lagere kaste. Zij verdienen hierdoor een inkomen waarmee zij hun levens en die van hun gezin kunnen verbeteren❤️. Wil je mij jouw adres doorgeven via het contactformulier? Dan stuur ik de bloemenriem naar je toe❤️

   Like

 9. Wat een prachtige jurk! Ik lees jouw blogs altijd zo graag, fijn dat je zo’n duidelijk beeld van de jurken geeft! Mijn dochter zou heel blij worden van het notitieboekje 💜

  Like

 10. Dag Caro,
  Lees altijd je blogs. Zeer veel nuttige info en mooie foto’s. En mooie jurken, want ik ben dol op mooie jurken. Lang geleden KL fan, totdat mijn collega’s dit merk ook ontdekten en ik TB vond. Want iedereen in een spijkerbroek oké, maar in dezelfde jurk? Nee! Via jouw blogs ontdek ik steeds meer nieuwe merken. Dankjewel. De mooie notitieboekjes zijn op, helaas. Maar gelukkig kunnen we elke dag een mooie jurk dragen, van welk label dan ook 🌸👗🌸
  Oh ja, ik vind je laarzen bij de Blue Galaxy foto zo mooi. Naar dit soort laarzen ben ik al lang op zoek. Kun je me het merk doorgeven? Alvast bedankt.

  Geliked door 1 persoon

  • Wat een superlieve reactie! Dank je wel Martine❤️. Hahaha ja dan wordt KL zowat het bekende hema-jurkje hè? Hartstikke leuk maar je ziet hem op minimaal 10 plekken per dag🤭. Gelukkig is er nog zoveel meer leuks te krijgen!! De boots onder de Blue Galaxy zijn Sendra boots. Wel een echte vintage vondst op MP. Ze zijn vast nog regelmatig te vinden want onverwoestbaar!!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.