LaLamour zit met haar nieuwe print ‘Wild’ bovenop het nieuws!

De kranten staan er bol van, de gesprekstafels babbelen er elke avond over en ook de verkiezingen konden er niet omheen… Onze natuur… de biodiversiteit is in de knel gekomen. We moeten allemaal iets doen, ons denken en handelen veranderen naar wat we nu leren. We moeten de transitie maken, zo heet dat dan.

Maar, voordat je denkt “nou lekker dan Caro, trek jij mij nou ook in het politieke geharrewar?”… Dat doe ik niet hoor. Ik wil jullie vooral verantwoord mooie fashion laten zien. En dan zit je bij LaLamour HE-LE-MAAL goed😍. Want dit Nederlandse fashionlabel produceert al jaren met uitsluitend GOTS gekeurde materialen en daarmee staat LaLamour voor gegarandeerd duurzaam en mensvriendelijk produceren tijdens de gehele productieketen. 

En… als de print dan ook nog eens een prachtige biodiversiteit uitstraalt… nou dan heb je mij hoor!

Print ‘Wild’ by LaLamour

De klapper van LaLamour dit zomerseizoen is zonder twijfel de prachtige print ‘Wild’. Deze laatste collectie van ontwerpster Margit Pronk is absoluut een topper!!! En de Wild-print is als de Koh-I-Noor in de Britse kroon: SPECTACULAIR🤩

De ondergrond van deze print is het bekende Sea Gradient: een mooie kleuren-overloop van geel naar groen naar blauw en weer terug. En daarop vind je een prachtig boeket van tere veldbloemen en weidegrassen waar de vlinders rondfladderen. 

Je hoort bijna de bijtjes zoemen, de vlinders fladderen en je voelt de lentezon op je huid. Je ruikt de bloeiende bloemetjes en voelt het gras kriebelen onder je blote voeten!

Deze gave print is dit jaar geproduceerd op organic cotton (biokatoen). Alle items van LaLamour worden in Turkije geproduceerd dus hoeven onze mooie kleertjes niet de hele wereld overgevlogen worden!

In mijn eerste LaLamour blog van deze collectie laat ik jullie de Wild Blouse en de Wild Tuniek Dress zien. Maar er zijn nog meer items van deze stof gemaakt die ook veel zijn ingekocht door de verkooppunten!!

LaLamour Blouse Wild maat S – € 89,95

De blouse is een niet weg te denken item in de LaLamour collecties. Je hebt mij er de afgelopen jaren regelmatig over zien schrijven. En ja, gelukkig is ook van deze print zo’n mooie blouse gemaakt! De LaLamour blouse is een ontzettend goed model.

Ze zijn prachtig getailleerd en zijn op de zijnaden omhoog lopend. Deze combinatie maakt dat de blouse extreem mooi afkleedt. 

De blouse heeft een geinig revers kraagje die strak in model blijft. Het geeft de blouse een extra cachet. Een revers kraagje maakt tegelijkertijd een V-hals effect. Daardoor oogt de blouse absoluut niet massief.

De mouwtjes zijn prettig kort en toch voldoende gekleed. Op de rug vind je in het midden van de pas een paar kleine plooitjes en samen met de coupenaden voor, is de pasvorm gegarandeerd goed.

De blouses vallen losjes. Zou je een strak aangesloten blouse willen, dan kan je misschien overwegen een maatje kleiner te kiezen. Omdat LaLamour begint vanaf maat S kan ik dat helaas niet uitproberen.

De prijs is fors. Daar hoef ik geen doekjes over te winden. Het is wel wat je tegenwoordig kwijt bent aan zulke kwaliteitsitems. Grondstoffenschaarste, gestegen transport- en personeelskosten + inflatie zijn hier ook zeker debet aan.

Maar voor dit geld heb je wel een enorm veelzijdig bloesje!! De print staat onwijs gaaf op een jeans, een effen kleurige zomerbroek, een fijne rok!! En het model past op skinny, wijd, A-lijn en cirkel… 

Meten is weten

Net als altijd, heb ik alle items zelf nagemeten door ze plat op tafel te leggen en met mijn eigen rollint te controleren. Ik mat in maat S een OTO van 49 cm, een Taille van 43 cm en een lengte van 59 cm. LaLamour heeft op haar website ook een eigen maattabel:

LaLamour ontwerp voor de Hollandse vrouw zeg ik vaak. We hebben borsten, billen, heupen en buik. En lengte!!! LaLamour staat praktische elke vrouw. 

LaLamour Tunic Dress Wild maat S – € 74,50

Ook dit seizoen is ook weer een tuniekje opgenomen in de collectie. Een eenvoudig ontwerp, zonder poespas en in haar eenvoud een perfect zomer item.

Nou ben ik zeker geen kleine vrouw met mijn 1.73m maar ook ik vind deze dress een onwijs leuk ding. Kleinere vrouwen dragen dit tuniekje graag als zomerjurkje. Daar kom ik, met de hoog opgesneden zijnaden, echt niet mee weg vind ik.

Maar de tunic dress is zeker een gaaf item op een skinny jeans!! Draag hem lekker los of creëer een taille met een mooie ceintuur. Ook kan de tunic dress heel mooi op een wijde broek, zoals hier op de palazzo pants van LaLamour. Normaal is wijd op wijd een beetje too much maar door de eenvoudige snit komt het hier goed uit.

De mouwtjes zijn aangesneden dus heb je geen print-onderbreking en vallen ze fijn losjes om de bovenarm. 

De tunic dress is een ruimvallend jurkje die lichtjes in een A-lijn valt. Hij is een tikje zwierig en heel luchtig. Ook als strandjurkje kom je hiermee heel mooi voor de dag! 

Meten is weten

Ook nu heb ik weer zelf alles plat liggend nagemeten. Omdat de opgesneden zijnaden best hoog zijn, heb ik ook die opgemeten: van oksel tot zoom. Dit is 48 cm. De OTO is ook 48 cm, de Taille is 52 cm en de lengte is 90 cm.

Mijn ervaring is dat LaLamour enorm maatvast is. Dat maakt op afstand bestellen net even eenvoudiger😅

Waar te koop?

Uiteraard is de hele collectie van LaLamour te bestellen in hun eigen webshop: http://www.lalamour.nl. De webshop heeft al meerdere verbeteringen ondergaan en er zijn nog meer updates te verwachten. De nieuwe collectie is nu al overzichtelijker en makkelijker te sorteren! Neem er gerust eens een kijkje.

Maar, je wilt vast ook de collectie live bekijken, voelen en passen. Dat kan bij de vele verkooppunten in jouw land. LaLamour heeft een shopfinder op haar website staan.

De ‘Wild’ collectie is razend populair en door veel verkooppunten ingekocht! De blouse vind je bv. bij S-ter in Winterswijk, The Little shop of Colors in Amersfoort en Uniek Ladies in Aalten. Maar kijk ook eens bij So Much Fashion in Heerenveen, Rock en Billie in Wierden of Bij Tante Pollewop in Oudenbosch (klik op de namen en ga rechtstreeks naar de webshops!).

Ondanks dat ik deze print bloedmooi vind, heb ik besloten niet een Wild item te houden voor mijn blogs… Met een beetje pijn in het hart zijn de Wild print items retour gegaan. Een mens kan maar zoveel kiezen toch? In latere blogs vertel ik je waar ik dit seizoen wel voor gekozen heb.

In deze blog zie je al meer items van LaLamour die ik in latere blogs nog uitgebreid laat zien. Ook zie je twee prachtige nieuwe zomerschoenen van http://www.MAG.nl die ik heb ontvangen voor de zomercollectie blogs die ik ga maken. Ook hier kom ik nog uitgebreid op terug. Daarnaast draag ik nog diverse Clumpy’s en slippertjes.

6 reacties

  1. Ik vind t een geweldige print en de kleuren staan je zo prachtig dat ik niet kan geloven dat je er niet voor gekozen hebt. Waar ga je ons dan WEL mee verrassen. Wat heb je verkozen boven deze Wild print ?

    Geliked door 1 persoon

    • Hahaha ja ik snap mijzelf ook niet altijd maar er was zoveel nieuwe moois & ook old time liefde… ik moest echt kiezen. In de komende blogs zal ik je laten zien waarom de keuze zo moeilijk was😍😍😍

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.