De nieuwe LaLamour zomerse crochet print… Die wil je toch hebben???

Na het gigantische succes van de crochetprint afgelopen zomer is het LaLamour gewoon gelukt daar nog eens flink overheen te gaan met een nog mooier en zomers haakprintje… Deze keer is de basiskleur een mooi roomwitte wol en zijn de harten van de grannies in allerlei mooie seizoens kleurtjes uitgevoerd. Het lijkt daarom wel alsof de print bestaat uit losse stippen maar heus, het zijn toch grannies! Een feest voor niet-hakers zoals ikzelf hahaha.

Deze zomers print komt dit seizoen in 5 modellen: de Singlet Dress, de Tunic Dress, de Classic Cross Dress, het Loose Shirt (die ik liet zien in mijn blog voor So Much Fashion) en de Skirt Calf Length die ik in deze blog ga beschrijven!

LaLamour A-line Skirt Calf Length Crochet maat S – € 74,00

Enkele zomers geleden liet ik jullie al eens deze bijzondere rok zien in een andere print. Hij is namelijk bijna een midi lengte: calf=kuit en dat klopt. Bij mijn lengte die grenst aan het Hollands gemiddelde (=170,6 cm) valt de rok ook op de kuit. Net niet midi maar ik ben dan ook 3 cm langer dan het gemiddelde. 

In deze collectie zijn meerdere rokken geproduceerd in de Calf Length: zoals ik het kan zien zijn ook skirt Wild en de Granny skirts op deze lengte gemaakt. Ik zal jullie later ook de andere lengte A-lijn rok laten zien!

Het model is ontegenzeggelijk een A-lijn. Bovenaan de rok zit en brede pas van een soort effen mosterdgroen tricot, wat niet al te smakelijk klinkt maar het is een rustige, neutrale kleur groen die prachtig matcht bij veel van deze zomercollectie. De brede pas is van een zacht, niet geprint biokatoen die mooi zonder knellen om de taille valt (of op de heup als je liever de rok op de heup draagt).

Na de pas valt de rok in een mooie vrouwelijke A-lijn recht naar beneden. De stof is vloeiend en kleedt prachtig af. Het tricot is van een fijne dikte, zeker niet te dun en luchtig genoeg voor de zomer. Je kan, als je wilt, er een mooie petticoat onder dragen voor iets meer volume, zoveel ruimte geeft deze rok zeker.

Het rokgedeelte is natuurlijk net als de taillepas gemaakt van GOTS gecertificeerd biokatoen. Maar, omdat hier de crochet print op gedrukt is, voelt ie net even anders dan de pas zelf. De kleuren in de harten hebben alle kleuren van de regenboog dus kan je praktisch alles dragen op, over en onder deze rok!

LaLamour Loose Shirt Plain Potters Clay maat S – € 49,95

Ik heb de rok voor deze blog gecombineerd met dit fantastische basisshirt van LaLamour: Loose Shirt Plain Potters Clay. De naam zegt het al: het is een wijd vallend shirt met aangesneden mouwtjes (net als de Tunic Dresses) en een bijna boothalsje. De zijnaden zijn rond en hoger opgesneden zodat dit shirt toch een prachtig slank vallende snit heeft. 

Het Loose Shirt zit in de Plain Collectie (lichtblauw, violet, groen-geel, oranje en fuchsia) maar ook in de Crochet Print, de Granny printjes en de Orient Print (die ik nog uitgebreid laat zien in een latere blog).

Waar de Crochet Serie volledig is gemaakt van Biocotton, is de complete Plain serie gemaakt van het hele zachte en zeer soepel vallende Micromodal. 

Micromodal

De stof is wel één van mijn favoriete tricot-mixen: 95% micromodal met 5% elastane. Deze stof is zo glad en zacht. Een vriendje voor je huid en voor het milieu! Micromodal wordt namelijk mens- en milieuvriendelijk geproduceerd (net als al het andere textiel waarmee LaLamour werkt – niet voor niets mogen zij het GOTS keurmerk dragen). Daarnaast is micormodal volledig biologisch afbreekbaar, gemaakt van beukenhoutvezels (gewonnen van FSC productiebossen in de regio). De stof is vochtafvoerend, licht, ademend en sneldrogend. Daarnaast is dit tricot kleurvast en krimpt bijna niet. 

LaLamour Wrap Singlet Plain Bright Rose maat S – € 49,95 

Naast de Loose Shirt is de Plain serie natuurlijk niet compleet met ook weer zo’n basis klassieker: de Wrap Singlet. Je gaat hem in deze blogserie nog veel vaker zien maar ik heb hem (natuurlijk) ook met deze Calf Length Skirt gecombineerd. Deze Singlet is een echte wrap, dus met een dubbel voorpand wat enorm flatterend is voor elk vrouwenlijf.

De onderlaag zit namelijk strak tegen de huid, net als het rugpand, maar de toplaag aan de voorkant valt losjes en in mooie plooitjes zodat evt. rolletjes niet zichtbaar zijn. De overslag is ruim maar decent. Je ziet wel decolleté maar niet teveel. 

De kleur is echt zoooo mooi: Bright Rose… of fuchsia, net wat je wil. Een mooie harde roze die met zoveel waanzinnig combineert! Draag hem in over over de rok, beiden staan prachtig. 

LaLamour Sleeve Piece Plain Bright Rose maat S – € 39,95

En dan ook meteen maar een primeur: het nieuwste model in de Plain Serie: de echte alleskunner: de Sleeve Piece!!! Jongens ik ben hardcore fan van dit item:

Dit bolerootje is zo waanzinnig veelzijdig: bij iets frisser weer, bij verbrande schouders op een zomerdag, een bezoekje aan een kerk/moskee/museum waar een blote schouder niet gewenst is, een afgekoelde zomeravond…: dan trek je deze alleskunner uit je tasje en HOPPAAAA: Je bent in 1x prachtig gekleed! 

De snit is zo ontzettend goed! Ik heb vaker bolerootjes gehad die ik droeg over een singlet maar dan schoven ze al heel snel over de zijkant van je bandje zodat je toch met een blote oksel liep… Dat is met deze sleeve piece veel minder aan de orde. Hij loopt heel mooi aangesloten in een bochtje onder de arm en verschuift weinig (trust me, ik heb het goed getest). 

Op de rug is t ie lekker kort zodat het niet te warm draagt en de mouwen zijn aangesloten en lekker lang. Helemaal TOP! En dames, zeg nou zelf: voor die prijs hoef je het niet te laten toch?? Ook weer verkrijgbaar in de 5 basiskleuren van LaLamour, dus voor elk outfitje wel een passende bolero!

Meten is weten

Natuurlijk heb ik alle items uit deze blog nagemeten! Dat doe ik door ze plat te leggen en gebruik 1 en dezelfde meetlint. Er zullen heus wel eens verschillen zijn want ja, nameten is gewoon handwerk. Ook zal er in het atelier bij het snijden of in elkaar zetten wel eens afwijkingen kunnen ontstaan. 

Ik meet alles in mijn eigen maat, maat S. Als je de foto’s als indicatie neemt: mijn eigen lengte is 1.73m. LaLamour heeft ook een eigen maattabel die uitgaat van lichaamsafmetingen dus daar kan je wellicht ook goed mee uit de voeten. Ik vind de hele collectie mooi op maat vallen, zoals eigenlijk elk seizoen. 

Crochet Skirt Calf LengthMaat S
OTO
Taille39 cm
Lengte 71 cm


Loose Shirt Potters Clay Maat S
OTO45 cm
Lengte59 cm


Wrap Singlet Plain Bright RoseMaat S
OTO38 cm
Taille34 cm
Lengte 60 cm


Sleeve Piece Plain Bright Rose Maat S
OTO41 cm
Lengte28 cm

Tip van Flip:

Meet jouw eigen OTO, Taille en favoriete lengte eens op van een jurkje, rokje etc. Schrijf die maten op in een notitie op je telefoon en doe hetzelfde met jouw lichaamsafmetingen. Dan weet je altijd of een item jou zal passen. Zeer handig bij digitaal shoppen. Het is geen wet van meden en persen hoor: stofkeuze en modeltype bepalen ook zeker of iets past of niet. Meestal laat ik jullie tricot of jacquardstoffen zien. Dit zijn elastische stoffen. Als ik gewoven stoffen laat zien, dus zonder rek, moet je altijd uitgaan van een ruimere OTO etc. Dat vermeld ik altijd in mijn blogs!

Waar te koop?

LaLamour vind je in heel veel verkooppunten in Nederland. Elke blog benoem ik er een paar en kan je via de link doorstappen naar hun pagina’s. Je kan ook naar de shopfinder (KLIK HIER) van LaLamour zelf. En, LaLamour heeft zelf ook een webshop waar je jouw kleding kan bestellen: www.lalamour.nl

Sowieso zag ik dat S-ter in Winterswijk de rok in de collectie heeft en ook Bij Tante Pollewop, So Much Fashion en Kloffieleut hebben diverse Crochet items in de zomercollectie! Klik op namen voor de link naar hun webshops of Facebookpagina. Er zijn uiteraard nog veel meer verkooppunten maar deze wilde ik er nu een keertje uitlichten.

Net als mijn vorige blog, heb ik uit deze blog geen items gehouden. Met bloedend hart ging ook al dit moois terug naar LaLamour hihihi. Ik heb zeker wel een sleeve piece gehouden, echter in een andere kleur. Die zie je binnenkort!

In deze blog zie je mij in het nieuwste model sandaal van www.MAG.nl. Die laat ik uitgebreid zien in een volgende blog. Ook de suède La Pintura boots zijn te zien en die kocht ik bij http://www.boeties.nl

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.