LaLamour’s Classic Wrap Dress en de Cross Dress naast elkaar…: De verschillen duidelijk uitgelegd!

Al zolang als ik blog voor LaLamour heeft dit label 2 types overslag-jurkjes in haar collectie: de Classic Wrap Dress en de Cross Dress. Op het eerste gezicht twee dezelfde jurkjes maar er zijn echt grote verschillen die ik in deze blog graag naast elkaar wil laten zien.

De verschillen

Ik doe dat middels twee nieuwe prints uit de zomercollectie van 2023: de Oriënt Purple print, gedrukt op micromodal en de print Flower Umber/Orange, gedrukt op biokatoen.

Als eerste is er de twee verschillende manieren van overslag: De Classic Wrap Dress heeft een overslag van het hele voorpand! Daar heb je dus 2 lagen stof. De Cross Dress heeft dit niet, daar is de overslag alleen op de buste. 

Het grote voordeel van de Classic Wrap dress is dat het een prachtig verhullende jurk is: de buitenste laag van het voorpand valt namelijk losjes voor je lichaam langs en verhult daarmee evt. rolletjes die je liever niet wil laten zien. De Cross Dress daarentegen is juist iets slanker gesneden waarbij de taille net iets meer wordt geaccentueerd.

De Classic Wrap Dress heeft geen taillenaad: het voorpand is uit 1 geheel gemaakt en dus heb je geen onderbreking in de print. Bij de Cross Dress zie je een naad net onder de buste.

De overslag op de buste is bij de Classic Wrap Dress iets losser waardoor je (in mijn geval dan hè) de stof iets makkelijker onder de buste kan plooien voor een diepere (lees zomerse) decolleté. 

De overeenkomsten

Natuurlijk zijn er ook veel overeenkomsten! Zo hebben beide modellen dezelfde afmetingen qua OTO (43 cm), Taille (38 cm) en Lengte (102 cm). Die afmetingen zijn gemeten in mijn eigen maat, S. 

Beide overslagen zijn afgewerkt met een mooi accentuerende bies waar een mooi kantje aan zit. Ook hebben beide jurkjes kleine plooitjes aan de linkerzijnaad van de jurk zodat je mooie verhullende plooitjes krijgt over de buste. 

De mouwen van de Classic Wrap Dress en de Cross Dress zijn ook gelijk: leuke korte mouwtjes die niet al te wijd zijn en net op de biceps vallen. Dit geldt natuurlijk voor de zomermodellen! De wintermodellen hebben vaak een 3/4 mouw of zelfs een lange mouw. 

De prijs voor beide jurkjes is ook nagenoeg gelijk: De Classic Wrap Dress is een tikje duurder: € 99,95 tegen € 94.95 voor de Cross Dress. Ik weet niet of dit komt doordat er meer materiaal verwerkt zit in de Classic Wrap Dress of dat de keuze van stof het prijsverschil maakt.

Allebei de jurkjes vallen bij mij, zoals ik dit ook verwacht van LaLamour, prachtig op maat. Je kan ook het maattabel van LaLamour bekijken als extra controle wil je online een jurkje kopen. Ik vind ook beide stoffen, micormodal en biokatoen bijzonder prettig dragen. Wel is biokatoen iets minder soepel vallend. 

De prints zijn werkelijk schitterend. De oriënt print doet je verlangen naar 1000 en één nachten! De oosterse raampjes zijn prachtig gekleurd met gradiënt effect en de kleuren zijn van een wat hardere pasteltint. De Orient print is dit seizoen uitgebracht in 3 kleuren: Purple, Blue Petrol en Umber Orange. 

De Flowerprint is eigenlijk meer een echte flower-power print! De waanzinnige bloemen zag je in de jaren ’70 ook al, o.a. in het decor van AVRO’s TOPPOP! Als je er lang naar kijkt, kan je er bijna in verdrinken, zoveel details zie je dan. Deze Flowerprint is ook in 3 kleuren uitgebracht: de Umber/Orange, Purple/Pink en Blue/Green.

Waar te koop?

Zoals jullie vast al wel weten is de hele collectie sowieso te koop op de webshop van LaLamour zelf. Maar er zijn vast ook verkooppunten bij jou in de buurt. Dan kan je de jurkjes zelf bekijken, voelen en passen. 

Ik noem enkele verkooppunten van LaLamour, maar er zijn er zeker nog veel meer! Klik op de namen om direct door te stappen naar hun website/facebookpagina. 

De jurkjes die ik laat zien in deze blog heb ik niet uitgekozen. Wel heb ik de print Oriënt in een andere uitvoering genomen. Daarover later meer.

De schoenen die ik in deze blog draag zijn houten Lotta from Sweden klompjes en de sandalen zijn van www.MAG.nl van afgelopen zomer. Maar die zijn op dit moment ook weer in de collectie + in een aantal nieuwe varianten! 

5 reacties

 1. Prachtige jurkjes en ze staan je geweldig.
  Ik vind t verschil echter nog steeds niet goed te zien. Komt ook door de drukke printjes denk ik
  Ze vallen bij jou ook t zelfde voor mijn gevoel. Zal vrees ik toch zelf moeten gaan passen. Haha.

  Geliked door 1 persoon

  • Zelf passen is altijd heel fijn!!! In de blog staan sowieso de verkoop adressen van de twee jurkjes. Het meest simpel gezegd, het zit ‘m ook in het draaggevoel: bij de Classic Wrap Dress heb je na het eten minder het gevoel je buik in te moeten houden omdat de buitenste stoflaag lekker losjes blijft terwijl de net iets meer form-fitted Cross Dress wel zichtbaar iets strakker kan gaan zitten🤭😘

   Like

 2. Wat een verhelderende blog! Het was me eigenlijk nooit opgevallen dat het hier om twee verschillende modellen ging. Ik hou altijd wel heel erg van dat micromodal. Dat valt net wat ‘zwaarder’ en blijft daardoor nergens op een ronding hangen. Bovendien vind ik bij heel warm weer de vochtregulatie prettiger. Bij katoenen kleding heb ik vaak toch het gevoel dat ik na een paar uur in m’n rolstoel op een klamme lap zit, omdat katoen juist het vocht opneemt. Om diezelfde reden hou ik ook niet van katoenen ondergoed, maar heb ik veel liever microfiber.
  Al die kleuren van Lalamour zijn toch ook weer onweerstaanbaar! Ik word daar wel weer heel hebberig van!

  Geliked door 1 persoon

  • Je hebt helemaal gelijk eat betreft katoen! Dat zeg ik nou ook altijd. En daarom blijf ik ook fan van de goede kwaliteit polyester jurkjes! Micromodal valt inderdaad wat ‘zwaarder’. Perfect dus voor jou😍. En de prints en kleuren… houd op joh! Kiezen was echt schier onmogelijk😂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.