LaLamour’s reis naar de oriënt… Deze outfit wil je in jouw vakantiekoffer hebben!

Toen ik de eerste sneakpeaks te zien kreeg van LaLamours zomercollectie 2023, wist ik één ding heel zeker: deze outfit komt zeker weten in mijn kledingkast terecht. Dit is zo’n spekkie voor mijn bekkie! Zowel de kleuren, de print als de modellen komen perfect samen in een op-en-top zomeroutfit! 

LaLamour Oriënt Pants Umber/Orange – maat S – € 99,95

LaLamour heeft deze zomer een nieuwe pants ontworpen. In de basis lijkt de broek zowat hetzelfde als de Palazzo Pants maar dat is niet zo. Deze fijne zomerbroek heeft een de flair van een harembroek maar dan zonder het lage kruis!

De zoom van deze pants is een oranje bies die smaller is dan de broekspijp waardoor je een pof-effect krijgt. De bies heeft geen rek waardoor het losjes om de enkel blijft hangen. In combinatie met de gekozen stof voor deze print, Micromodal, valt deze broek werkelijk prachtig! En micromodal is een echte vochtregulerende stof zodat hij de hele dag door koel en luchtig blijft aanvoelen.

De pijpen van deze pants zijn wel lang! Houd daar rekening mee. Ik denk dat deze broek voor kortere dames niet geschikt zal zijn. Hij hangt mij, met mijn 1.73cm op de voet waardoor je mooi het opbollende effect hebt. Maar de pijpen zijn een beetje wijd zodat, als je echt kleiner bent, de broek over je voet valt en onder je voeten gaat slepen.

De broekspijpen zijn net als de Palazzo pants lekker wijd. Maar de Oriënt Pants valt al wijd vanaf de tailleband, waar de Palazzo nog aansluitend blijft. Het kruis hangt een klein beetje lager dus je hebt geen gedoe met de beruchte ‘cameltoe’. Zoals je wil van een zomerbroek, knelt hij dus nergens.

Natuurlijk heeft deze fantastische broek hele fijne diepe zakken! Ik ben hier superblij mee want ’s zomers draag ik het liefst zo weinig mogelijk tasjes etc. En, sowieso is het fijn om je handen ergens te kunnen laten, toch?!

De boord van de Oriënt Pants is gemaakt van dezelfde stof als de plain serie: ook micromodal, in de kleur Potters Clay. Kies je ervoor om een effen shirt erop te dragen, dan is de Potters Clay Loose Shirt exact hetzelfde! Ik liet hem al uitgebreid zien in in mijn eerdere blog (👉KLIK👈)

De boord is een mooie pas: geen elastiek maar een brede stoffen band die mooi aansluit zonder te knellen. Hierdoor heb je geen ongewenste rolletjes of aan het eind van de dag het gevoel de broek uit te willen hebben omdat het elastiek dan zo knelt… 

Een ander groot voordeel van een broek met een pas is dat deze slank afkleed: omdat de broek pas wijder wordt vanaf de heup i.p.v. de taille, lijkt die veel smaller!

De print Oriënt is zo subtiel schitterend! Het zijn een soort oosterse raampjes die verschillende kleuren hebben maar allemaal wel die oploop van licht naar donker hebben: in drukkerstermen: een rasteropbouw. Je ziet de puntjes (het raster) goed als je er een loepje op zet.

Uit mijn eigen drukkerservaring weet ik hoe lastig het is om rasters te drukken op vezel ondergrond: de rasters willen snel vollopen en dan heb je geen mooie overgang van licht naar donker meer maar zie je lijnen. De drukker van de LaLamourprints is echt van een hele hoge kwaliteit! Nergens zie ik dit verschijnsel in de print.

Meten is weten

Ik heb de Oriënt Pant opgemeten in mijn eigen maat, S. Hij valt prachtig op maat. De Taille is niet uitgerekt 36 cm, de totale lengte van de broek is 107 cm en de binnenbeenlengte is 82 cm. 

LaLamour Wrap Singlet Oriënt Umber/Orange – maat S – € 49,95

De Wrap Singlets van LaLamour staan bekend om hun mooie slanke belijning. Het is een volle wrap, dus de singlets hebben een dubbel voorpand. Hierdoor zit de binnenste laag stof lekker strak om je lijf en valt de buitenste laag stof van de overslag wat losjes eroverheen.

Aan de linkerkant is die buitenste laag stof vanaf de de overslag naar de boord toe in kleine plooitjes gestikt voor het mooie verhullende effect. Aan de rechterkant is het shirt gewoon recht maar ontstaat wel ook een beetje het geplooide effect.

De bovenkant van de top is mooi afgebiesd met een oranje bies met een kantje. Zowel de overslag als de armsgaten zijn zo afgewerkt.

De overslag is lekker zomers. Je kan ervoor kiezen de twee delen onder de buste te trekken voor een ruimer decolleté of je laat zo over de buste vallen en houdt het decolleté wat ‘zediger’.

De Wrap Singlet is uiteraard gemaakt van het micromodal, zowel de oriëntprint als de plain serie. Ik vind de singlets wat aan de kleine kant vallen. Let erop dat je beha zin heeft om er een beetje onderuit te piepen. Kies dus voor een smallere beha of eentje met een mooie zomerse kleur! 

De singlet kan je over de boord van de pants dragen en daarmee creëer je dan een jumpsuit effect. Draag je de singlet in de pants, dan accentueer je jouw taille nog eens extra maar zie je de mooie plooitjes wel wat minder.

Meten is weten

De Singlet heb ik besteld in mijn eigen maat, S. Misschien zou je een maatje groter kunnen kiezen maar omdat ik hem op de buste zo mooi vind aansluiten, heb ik dat niet gedaan. Plat opgemeten kom ik op een OTO van 38 cm, een Taille van 34 cm en een Lengte van 60 cm. Door de plooitjes en de overslag kan ik er best een tikje naast zitten qua centimeters hoor: die werken nou niet bepaald mee met opmeten🫣

Deze oriënt print is geweldig goed te combineren met andere items uit de collectie! Je hebt al het e.e.a. voorbij zien komen maar hier nog een kleine compilatie:

De Oriënt Print is deze zomer uitgekomen in 3 kleurcombinaties: Umber/Orange, Purple en Blue Petrol.

De Classic Wrap Dress heb ik in mijn vorige blog al laten zien. Ook is in deze print de Loose Shirt gemaakt, de Long Singlet Dress en de Jumpsuit! Check voor de complete collectie de website van LaLamour: www.lalamour.nl

Waar te koop?

Ik heb zelf een aantal verkooppunten gevonden die één van de beschreven items in voorraad hebben, maar wellicht zijn er nog wel meer adressen. Je vindt alle verkoopadressen HIER.

Klik op de naam om naar hun webshop of Facebookpagina te gaan.

De set Oriënt Pants en de Oriënt Wrap Singlet Umber/Orange heb ik gekregen voor mijn blogs. Die zul je zeker vaker zien verschijnen in mijn ootd-posts🧡💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.