Revival of the Granny’s… LaLamour brengt deze toppers gewoon weer terug hoor!

De haakbom ontplofte in de wintercollectie van 2021: De Granny Dress van LaLamour!! Wat was dat een knaller. Binnen 24 uur was deze mega gave dress echt OVERAL uitverkocht!!! LaLamour zette alles op alles om de stof in de herdruk te krijgen en jawel: na ongeveer 1.5 maand was er weer voorraad beschikbaar en kregen veel dames nog een herkansing.

Maar de Granny print heeft niets in populariteit ingeboet hoor. Op veler verzoek heeft LaLamour het aangedurfd om de Granny Print opnieuw op te nemen, nu in hun zomercollectie!

Ze hebben 2 uitgebreide Granny lijnen geproduceerd: de reeds bekende Granny Multi Print en de wat minder bekende maar ook zo mooie Granny Pastel Print. Heeft de Multi print de basis zwart, de Pastel heeft de basis lichtblauw. Ook de kleuren van de granny’s zijn in de pastel zachter, echt mooie pastelkleuren die perfect passen in het modebeeld van zomer 2023!

Ik heb, zoals jullie vast nog wel weten in 2021 mijn blog geschreven over de Maxidress Granny. Wat ben/was ik flieft op die jurk! Maar ja, nadeel van afvallen is dat al je kleding te groot wordt. De jurk is verhuisd naar een andere kleurrijke dame en ik mag in de herkansing. Daarom zie je in mijn blog wederom de Granny Multi!

Ik wil jullie twee mooie dresses laten zien: De LaLamour Cross Dress 3/4 Sleeve en de LaLamour Long Singlet Dress. Twee mooie zomerjurken die zowel totaal verschillend als ook gelijk zijn. Lees maar mee:

LaLamour Long Singlet Dress Granny Multi – maat S – € 99,95

Deze mooie zomerjurk is als model al jaren een vaste terugkomer in de zomercollecties van LaLamour. De snit is eenvoudig: een cross-over halslijn, een hoge taillenaad net onder de buste en vanwaaruit een A-lijn naar de zoom, die op ongeveer enkelknoop-hoogte hangt.

De designer van dit model kent de gemiddelde Nederlandse vrouw goed: Zij heeft bredere heupen, zij heeft borsten en billen en dus heeft zij curves. Ook is de gemiddelde Nederlandse vrouw lang: 170,6 meter heb ik opgezocht. En uit eigen ervaring weet ik dat LaLamour ook fantastisch staat in grotere maten!!!

De Long Singlet Dress is voor al deze kenmerken uitermate complimenteus! De Cross neckline is juist voor de iets vollere boezen geweldig mooi: een dijk van een decolleté vul je hiermee! Mooi met een zon-getint huidje. De overslag verschilt ook wezenlijk met die van de Cross Dress! Bij de Singlet Dress stopt de overslag al halverwege de buste. Bij de Cross Dress gaat de overslag helemaal door tot de linker zijnaad!

Door de hoge taillelijn is er extra ruimte voor de buik: de stof spant echt niet strak op onze ‘probleemgebiedje’. En als je die niet hebt: na een fijne avondmaaltijd vinden wij allemaal dat onze kleertjes want strakker zitten, hoe slank je ook bent. Ook dan voelt de jurk nog heel prettig!

De jurk heeft door die hoge naad onder de buste geen extra plooitjes aan de zijkant. Dat geeft de dress een mooi clean en strak silhouet. De zwarte bies met het kantje geeft de zwarte belijning weer iets liefs, iets speels.

De jurk valt mooi op maat. De armsgaten zijn niet te wijd dus geen lastige inkijk en het decolleté ervaar ik als bescheiden sexy. Wil je wat meer VA-VA-VOOM? Trek dan beide delen van de Cross onder de buste door, dan wordt het decolleté een beetje dieper. 

De OTO van de Long Singlet Dress is 41 cm, de Taille is 38 cm en de Lengte is 141 cm. 

De Long Singlet Dress is bij uitstek een zomerjurk maar dankzij de nieuwe sleeve piece van Lalamour, kan je haar ook goed dragen als het iets frisser is geworden! Gemaakt van Micromodal draagt ie onwijs prettig, valt hij prachtig om de oksels en langs de buste en kleuren alle 4 de bolero’s bij de twee Granny Prints.

LaLamour Cross Dress Granny Multi – maat S – € 94,50

Omdat ik dus al eerder een lange Granny jurk heb gehad, wilde ik toch ook de korte variant proberen: de Cross Dress. LaLamour heeft die met een 3/4 mouwtje uitgevoerd. Wel bijzonder in de zomercollectie maar als je bedenkt dat onze zomers net zo vaak killer zijn, is het best tof om ook een jurkje te hebben die ook op koelere dagen fijn is om te dragen. En je kan er ook het voor- en naseizoen prima mee uit de voeten.

De Cross Dress is verder geheel gelijk aan de Cross Dress zoals ik deze uitgebreid heb laten zien in mijn vorige blog (klik HIER). De Taillenaad zit dus echt wat lager dan bij de Long Singlet dress, waardoor de flatterende plooitjes weer aanwezig zijn. 

Het mooie A-lijntje maakt het rokgedeelte licht klokkend, maar niet te veel natuurlijk, het silhouet blijft mooi slank. De overslag is zeker niet te diep dus prima draagbaar in zowel zakelijke als feestelijke gelegenheden.

De Cross Dress heeft, plat nagemeten in maat S, een OTO van 44 cm, een Taille van 40 cm en een lengte van 104 cm. Vind je dat te lang en heb je liever korte mouwen? Denk dan eens aan het tuniek jurkje! Die is aanzienlijk korter en luchtiger.

Een paar wastips:

De twee Granny prints, Multi en Pastel, zijn uitgevoerd op een mooie GOTS gecertificeerd biokatoen. Een fijne stof die soepeler wordt bij langer dragen en vaker wassen. Doe dit wassen echt met beleid hoor! 

Was je mooie jurkjes nooit met de jeans van man & kids! Ik verzamel mijn jurkjes apart en was ze altijd binnenstebuiten met een duurzaam wasmiddel: Seepje en Marcel’s Soap zijn mijn favorieten. Gebruik geen wasverzachter en gooi nooit jouw mooie kleding in de droger. 

Er wordt vaak geadviseerd de kleding ook binnenstebuiten te drogen te hangen maar dat doe ik dan weer niet: deze ekster geniet van al die kleurtjes aan de lijn en krijgt de kriebels als wasgoed niet recht, uitgeklopt en goed gedraaid aan de lijn hangt hahaha.

Nog 1 tip: ik lees vaak dat je, om de kleur te behouden, je je nieuwe items in een emmer met azijnoplossing een nachtje moet laten staan. Omdat in alle tricot/jersey kleding elasthaan zit, een elastisch kunststof, is dit af te raden. Azijn tast de elasticiteit aan waardoor je vormverlies kunt krijgen. Om diezelfde reden gebruik je beter geen azijn als wasverzachter in je machine…

Hoe vaak je je kleding wilt wassen is aan jezelf maar mooier wordt het er nooit van. Beperk het aantal wasbeurten. Ik zelf was alleen als er een vlek inzit of ik hevig heb getranspireerd ofzo. Normaal volstaat het je kledingstuk na het dragen een dag voor het open raam te laten luchten. Zo ben je ook nog eens veel milieuvriendelijker bezig!

Waar te Koop?

De Granny Dress is bij veel verkoopadressen van LaLamour opgenomen in de zomercollectie! Via deze link (KLIK) vind je alle verkoopadressen en kan je eens kijken wat zij voor jou in petto hebben.

Natuurlijk heeft LaLamour ook deze twee Granny Series in haar collectie: je vind ze in de webshop: www.lalamour.nl

Voor mijn blogs mocht ik enkele items uitkiezen en ik heb besloten de Long Singlet Dress te houden. Hij is net meer vrouwelijk en even anders dan de andere zomerjurkjes in mijn kast. 

Ik vond het fantastisch te zien hoe onwijs gaaf de Queensize Loafer, kleur Jeans van www.MAG.nl staat onder zowel de Long Singlet als de Cross Dress! Een stoer en speelse schoen die deze zomer veel kilometers gaat maken! En ja, als je echt wilt shinen, dan pak je toch je metallic laather boots van DWRS?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.