Een perfecte match van LaLamour en een onverwacht gave combinatie… Kijk maar!

Ik heb het al vaker geroepen maar ik blijf mij er zelf nog steeds over verbazen: LaLamour is van alle Dutch Fashion Labels waar ik voor mag schrijven één van de beste Mix & Match producenten die ik ken! In deze blog laat ik jullie niet alleen zien hoe mooi toch de kleuren matchen maar ook hoe goed je onverwachte combinaties kan maken met de items van LaLamour…

LaLamour Palazzo Pants Plain Golden Lime – maat S – € 84,50

Een klassieker in de LaLamour collecties is de Palazzo Pants. Elk jaar zit dit model broek in de ‘plain’-serie. Gemaakt van de stof Micromodal, heerlijk soepelvallend en een bijzonder mooi en duurzaam product en weer verkrijgbaar in minimaal 5 kleuren per collectie.

Ik laat jullie de Palazzo Pants zien in de kleur Golden Lime. Een mooie felle lichtgroen die net een tikje feller is dan appelgroen. De kleur is heel warm en helder en past helemaal in het zomerpallet van 2023.

Hoewel de stof micromodal echt geweldig lekker zit, goed vochtopenend en ademend is, prachtig valt en een nog beter duurzaam alternatief is dan biokatoen…, vind ik het de vraag of de stof voor een palazzopant wel de beste keuze is voor alle vrouwen. Micromodal is naast al het bovengenoemde namelijk ook onverzoenlijk: het verhult weinig en elke oneffenheid is zichtbaar.

Precies dat is dan ook de reden dat LaLamour, na het maken van de productiefoto’s alsnog besloten heeft de steekzakken toch niet in productie te nemen waardoor de broek, net als afgelopen jaren, zonder zakken is geleverd. Ik begrijp die keuze heel goed maar ik mis de zakken persoonlijk wel een beetje.

De Palazzo Pants is een heel mooi vrouwelijk model broek die geschikt is voor zowel zakelijk dragen maar ook als feest-outfit een heel goed item is. Je kan de pants eindeloos combineren en staat met zoveel items te gek! Ik combineer hem voor deze blog met het Loose Fit Shirt en de Wrap Singlet uit de Oriënt serie. Over de wrapsinglet draag is de Sleeve Piece in dezelfde kleur als de broek. Daarmee creëer je meteen weer een complete set!

De pasvorm van de Palazzo Pants is geweldig! Zowel vorig jaar in mijn oude maat XL als nu in mijn maatje S zit hij prachtig. Geen last van zichtbaar ondergoed, geknel of gekruip van stof, slank afkledend door de mooie tricot bord zonder elastiek en (ook heel fijn), niet afzakkend! Ik vind het om al die redenen toch een fantastisch item.

Meten is Weten

De broek heeft, net als alle pants van LaLamour, lange pijpen! Persoonlijk ben ik daar wel blij om. Nu kunnen de vrouwen met meer lengte dan gemiddeld ook zonder hoog water een mooie wijde pijpen broek dragen! En als je wat korter bent: inkorten is geen probleem. Ik heb de Pants opgemeten in mijn eigen maat S. De Taille is 37 cm, de totale Lengte van de broek, van boord tot zoom is 105 cm en de Binnenbeenlengte is 81 cm. Ook heb ik de pijpen even opgemeten: die zijn 30 cm (plat opgemeten).

Een verrassende combinatie!

Ik heb het jullie beloofd: de verrassende combinatie: Dat de kleuren van LaLamour altijd naadloos combineren mag inmiddels bekend zijn toch? Maar wist je dat je de Palazzo Pants ook gaaf te combineren zijn onder een fijne jurk? Ik zag het op de productiefoto’s en wil jullie dit echt laten zien: Ik heb de Palazzo Pants aangetrokken onder de Zipper Dress van LaLamour. Wat vind ik dit ook weer een toffe combinatie! Hij is een beetje anders dan anders maar wel heul gaaf hoor!

LaLamour Zipper Dress Flower Blue/Green – maat S – € 95,50

De Zipperdress is natuurlijk ook weer een goed basismodel van LaLamour die wij elk seizoen weer terug zien komen in de collecties. Dit zomerseizoen is de Zipperdress uitgebracht in de Flowerserie. Dat betekent dat je hem kan vinden in de winkels in de kleuren Umber/Orange, Purple/Pink en Blue/Green. Ik heb de laatste kleurenmix gekozen.

Heel bijzonder is dat de Blue/Green Flower print veel zachter lijkt dan haar twee kleurenzusjes. Hebben de bloemen van de paarse en oranje variant een contrasterend lijntje om de lichtje bloemblaadjes, de groene print heeft dit niet: de lichte bloemblaadjes hebben juist een lichtere tint omlijsting. Hierdoor lijkt de print diffuser, wat wazig. Het maakt dat de jurk wat minder hard overkomt.

Het model is een lichte A-lijn die slank gesneden is. De pasvorm is door de lange figuurnaden over het voor- en achterpand mooi form-fitted. Het maakt je op een subtiele manier optisch slanker, wie wil dat nou niet? De rits is in een mooie passende kleur en heeft een leuke retro trekring. De rits is niet al te lang, wat de pasvorm echt ten goede komt.

De hele Flowerprint serie is gemaakt van biokatoen tricot. De binnenkant is dus wel wit maar de print is erg goed doorgeïnkt. Je ziet de kleuren ook echt aan de binnenkant doorkomen. Dit betekent dat de kans op valer worden veel kleiner is en als de stof op spanning staat, schijnt ie niet of nauwelijks wit door.

De Zipperdress heeft korte mouwen die iets langer doorlopen, tot op de elleboog. Ook zijn de mouwtjes aansluitend. Ze zijn verder mooi recht en hebben geen pofje op de schouder. De kraag van de Zipperdress is stevig en is wat groter waardoor het retro effect, samen met de rits, wordt versterkt.

Meten is Weten:

En ja, ook de deze mooie Zipper Dress heb ik voor jullie nagemeten. Ik doe dit altijd door de items plat op tafel te leggen en gebruik altijd ook dezelfde meetlint. Het is wel handwerk dus er kunnen best afwijkingen zijn. De OTO is in maat S 42cm, de Taille is 38cm en de Lengte is 102cm. De jurk valt heel mooi op maat en valt mij, met mijn lengte van 173cm halverwege de knie.

LaLamour Loose Fit Shirt Oriënt Blue/Petrol – maat S – € 54,95

Nog zo’n klassieker van LaLamour is natuurlijk het Loose Fit Shirt. Ik beschreef dit model al eerder dit seizoen in mijn Crochet-blog. Het mooie van LaLamour is dat zij zo enorm maatvast zijn! Het maakt niet uit welk seizoen, welke print of welke stof zijn produceren, de maten blijven gelijk. Dit maakt dat je dit label, als je eenmaal jouw maten weet, je gerust via webwinkels jouw favoriete item kunt bestellen. En, twijfel je toch? Dit label heeft ook nog eens een eigen maattabel voor jou online staan:

In deze blog combineer ik de Palazzo Pants dus ook met het Loose Fit Shirt. Dit basismodel staat prachtig op broeken. De hoger opgesneden zijnaden maken ook weer zo mooi optisch slank en hetzelfde Micromodal valt zo mooi bij dit wijdere model, daar voel je je helemaal prettig bij.

Deze zomer is het model Loose Fit te koop in de prints Oriënt, Crochet, Granny (multi en pastel) en plain! Voor iedereen is dus wel een mooie print te vinden.

Waar te Koop?

Zoals jullie nu vast wel weten, heeft LaLamour veel verkooppunten in Nederland, maar ook in België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk. Wil je weten of er een verkooppunt bij jou in de buurt is? Klik dan op deze link en zoek naar jouw dichtstbijzijnde verkooppunt: KLIK HIER

Maar LaLamour heeft ook een eigen webshop. Deze is dit seizoen alweer een stukje overzichtelijker geworden zodat je al veel beter dan voorheen jouw favoriete items kan vinden. Ik ben er blij om want ja, een mooie layout is natuurlijk heel fijn, maar nog belangrijker is dat je snel je weg kan vinden, toch?

Voor deze blog mocht ik de Wrap Singlet Oriënt Umber/Orange en de Sleeve Piece Golden Lime houden. Twee schitterende basis items die zijn uitgevoerd in het mooie micromodal.

4 reacties

  1. Wat een heerlijke prints en kleuren toch. De broek…. Ja daar moet je lijf een beetje voor meewerken denk ik. Maar bij jou staat ie prachtig. Ik vind de zomerprints allemaal weer verrassend mooi.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.