Dit kledingstuk houdt zich al decennia staande en LaLamour heeft ‘m! Kijk maar…

Een kledingstuk wat zelfs nu, ruim 300 jaar nadat het voor het eerst werd gedragen, nog in het modebeeld te zien is…: Dat is dus de PETTICOAT! In de 18e eeuw werd hij voor het eerst gedragen. Vooral het modehuis Dior maakte hem in de jaren ’50 van de vorige eeuw enorm populair. Hij werd toen vooral gedragen onder de cirkelrok en accentueerde het vrouwelijke figuur.

Maar bij een petticoat denk je natuurlijk ook aan rock&roll, aan de film Grease, vetkuiven en meisjes met baseballjasjes en wijde rokken. Terwijl ik dit schrijf, zingt het in mijn hoofd alweer van je ‘We go together
Like rama lama lama ka dinga da dinga dong’.

Maar ook, denk eens aan die romantische films met verhalen uit het begin van de vorige eeuw. Kwijnende vrouwen met lange rokken, paarden en stoere soldaten-mannen… Ook daar werd de petticoat gedragen, veelal met korsetten erboven… (ai).

Vergeet ook de hippietijd niet: toen mocht deze onderrok dan eindelijk zijn plaatsje in de spotlights krijgen: het werd een bovenrok. Versierd met bloemen, stroken noem maar op! Om in de jaren ’80 lekker rauw gedragen te worden met punk/zwart leer en zo werd deze rok een stoer item…

Tegenwoordig laat LaLamour zien dat de petticoat gewoon een deksels mooie, vrouwelijke skirt is die alle vrouwen het gevoel geeft een prinsesje te zijn. Hij mag gewoon als rok gedragen worden en is door zijn 3 lagen zachte tule (mesh stof) en de katoentricot onderlaag heerlijk zacht, soepel en draagbaar.

De petticoat van LaLamour zit bijna elk seizoen wel als basisitem in de collectie. Hij is nu in glad tule maar is ook wel eens met een kanten bovenlaag geweest. Wel is hij altijd in 3 lagen in verschillende lengtes om de rok mooi luchtig te houden, met een tikkeltje romantiek. Ook zie je minimaal 2 kleuren ton-sur-ton tule.

Zoals gezegd, de onderlaag is van katoentricot, net als de pas. Door de tule wat lager te laten inzetten en niet meteen vanaf de taille, versterk je het slanke effect van de petticoat. Het accent komt dan op de taille i.p.v. op de heup. In de tricot-boord zit een dun elastiek verwerkt om de rok aansluitend te houden.

De rok heeft in totaal en mooie lengte; over de knie (met mijn 1.73cm), zodat je hem ook nog erg goed kan dragen onder een wijdere rok of jurk, voor een extra feestelijk effect.

Het tule (of eigenlijk mesh-stof) is gemaakt van nylon. De stof is super zacht en lekker zwierig. Door de stevige zoom vallen de lagen wel heel mooi klokkend. De tricot onderlaag maakt de rok lekker draagbaar, niet statisch en niet zweterig.

Deze zomer heeft LaLamour de petticoat uitgebracht in 5 kleuren. Ik wilde graag de turquoise variant laten zien. Een lekker frisse, pittige blauw die fantastisch combineert met de Bright Rose tint uit de Plain-serie. Ik draag hier de Wrap Singlet en de Sleeve Piece in deze kleur. Lekker knallen met tinten, daar houd ik van.

Maar iets rustiger afstylen kan natuurlijk ook: daarom laat ik jullie ook de Loose Shirt in de print Oriënt Blue/Petrol zien. Een mooie combinatie waarbij je nog kan kiezen het shirt in of over de petticoat te dragen. Door de hoog opgesneden zijnaden kan je hier de regel: wijde top=strakke rok echt loslaten! Deze wijde top staat echt hartstikke mooi op de petticoat zonder de taille te verliezen. Helpt natuurlijk ook wel dat de top is gemaakt van het zachte soepelvollende micromodal!

De petticoat draag je stoer met een coole laars of zelfs een stel chunky boots. Kies je voor een slippertje, sandaal of ‘blote kakkies’? Dan zie je jezelf al flaneren langs een zonnige boulevard aan het strand. En met een hakje ben je klaar om naar het theater te gaan of naar een geweldig feest. Kortom: de petticoat is echt een veelzijdig basisstuk!!

Meten is weten

De petticoat heb ik voor jullie in mijn maat nagemeten. Ik draag maat S. Hij valt mooi op maat, niet te strak in de taille en qua lengte ook prima gemiddeld. De Taille is 34 cm en de lengte is 75 cm (uitgaande van de langste middelste laag tule).

De prijs van de petticoats uit deze collectie is € 84,95. Dit kledingstuk is overigens wel het enige item uit de Lalamour collecties dat geen GOTS keurmerk heeft. De petticoat wordt altijd al ingekocht door Bij Tante Pollewop. Ook dit seizoen zijn weer veel mooie kleuren verkrijgbaar via de webshop en Bouke’s mooie winkel in het centrum van Oudenbosch.

Maar ook S-ter in Winterswijk heeft meerdere petticoats in haar LaLamour-collectie. Ook in het oosten van het land, Wierden, zit Rok & Billie. Daar vind je diverse petticoats. En ik zag ze ook bij De Petticoat in Meppel! Klik op de namen van de shops voor de link naar hun website!

En natuurlijk kan je ook gewoon kijken in de webshop van LaLamour zelf: Via deze link vind je alle petticoats die zij in voorraad hebben: KLIK HIER. Je vindt er ook nog enkele petticoats met aantrekkelijke sale prijzen!!

Ik heb na lang wikken en wegen besloten de petticoat niet te houden. Er moeten nou eenmaal keuzes gemaakt worden. Wel heb ik de wrap singlet Oriënt Umber/Orange gehouden.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.