Als echte retro-fan mag je deze outfit van Tante Betsy niet mislopen!!!

Een boude stelling hè? Maar toen ik de blogitems ontving van Tante Betsy’s eerste drop, was dat precies wat er door mijn hoofd ging! De Ultra Wide Pants zijn, zeker gecombineerd met de retrostyle tops van Tante, precies de vibes van the glorydays gone! Ik laat het jullie zien:

Tante Betsy Ultra Wide Pants Green – maat S – € 89,95

Wat deze Tante Betsy Broek echt echt echt! retro maakt is het genaaide siernaadje middenvoor!!! Ik vind dat zo gaaf!!! Het doet me denken aan de vroege jaren ‘70 toen ik als ukkie troost zocht bij de vertrouwde benen van mijn moeder (vaak gestoken in zo’n kekke broek met siernaad!).

Maar, zoals vaak, is het de optelsom der dingen die de snaar van melancholie raken! Want naast die strakke plooi, zijn er veel meer elementen die zo kenmerkend retro zijn: Zie bijvoorbeeld de extreem wijde pijpen!! In de early seventies werden die gedragen met van die heerlijke bolneuzige schoenen. Zo vet🤩

De broek heet dus niet voor niets Ultra Wide! Vanaf de heupen valt hij namelijk al wijder dan gemiddeld! Dat maakt hem mooi slankmakend zonder af te tekenen. De stevige jersey maakt dat ie echt schitterend valt!

En wat dus die retrofeel nog eens extra aanwakkert: de keuze van de stof! De broek is gemaakt van het dikkere Punta di Roma. De pants voelen bijna zoals het dikke trevia van vroeger, alleen is de moderne stof veel comfortabeler en duurzamer!

Punta di Roma is een dubbelgebreide tricot welke goed rekbaar is. Je herkent punta snel doordat de stof er aan beide zijden hetzelfde uitziet. Punta wordt gemaakt van een mix van viscose, polyester en elasthaan. Hierdoor blijft de broek goed in model. Deze Punta is van 85% Ecovero, 10% gerecyclede petflessen en 5% elasthaan. Tante Betsy heeft echt een hele mooie sustainable tricot gekozen voor haar Pants.

Wel geeft Tante Betsy een (terechte) waarschuwing: Pas dus wel op voor te veel wrijving met ruwe materialen. Ecovero houdt daar niet zo van en dan ontstaan er snel pilletjes. Maar een woltondeuse fixt in no-time het probleem als er toch pillen zijn ontstaan. Ze zijn niet duur en bv. te koop bij de Blokker.

De Ultra Wide Pants hebben een fijne, stevige boord met een breed elastiek. Hierdoor heb je geen last van afzakken van de broek als de band wat uit gaat lopen. De boord zit lekker hoog in de taille. De broek valt fijn op maat, zelfs een tikje ruim voor mij bij het kruis. Bij bepaalde houdingen krijg ik soms een plooitje die ik liever niet zie. 

De pijpen van de pants zijn lang!!! Met hakken van 4cm is dat voor mij perfect (ik ben 173cm). Maar een platte schoen is dan minder geschikt. Innemen van de broek kan gelukkig altijd. Ben je nou veel langer: de zoom is 6cm. Ik ben geen naaister maar wellicht biedt dit wel de mogelijkheid om deze broek te verlengen als je langer bent😃

De Ultra Wide pants is verkrijgbaar in zwart, groen, (donker)blauw en aubergine. En jazeker: ik heb hem voor jullie nagemeten hoor. In maat S is de Taille 35 cm (niet uitgerekt), de Binnenbeenlengte 85 cm en de totale Lengte 108 cm.

Tante Betsy Shirt Nellie Green – maat S – € 64,95

Wat is nou een retro pants zonder een retro top? Gelukkig heeft onze Tante hier ook een uitgebreide keuze in!! Ik belicht hier graag het ontzettend populaire Shirt Nellie. 

Het shirt is een V-hals top met een kraagje. Door de vele details zou je bijna denken dat het een blousje is! Het shirt heeft dat mooi plooitje op de rug en de pas loopt in het midden in een punt voor een extra stoer effect.

De mouwen zijn iets langer, bijna 3/4, en hebben een mooi tricot boordje. Ze hebben kleine plooitjes op de schouder zodat een goeie pof op de schouder ontstaat. Daar houd ik zo van! Ook zitten er op het voorpand aan beide zijden leuke plooitjes en een rondlopend naadje over de schouder.

Shirt Nellie heeft een aangesloten pasvorm maar zit niet superstrak. Ik vind hem goed op maat vallen. Het gebruikte jersey is Ecovero. Heerlijk zacht en erg prettig draagbaar! Wel kan Ecovero minder goed onze niet zo gewenste rolletjes verbergen t.o.v. biokatoen. Vind je dat echt een lastig ding, kijk dan eens naar de Nellie’s met een printje. Die verdoezelen het sowieso beter!

Wat ik een tikje jammer vind (zonder het storend te noemen) is dat de gekozen effen groentinten uit deze collectie allen net even anders zijn. In deze foto zie je de skirt Mille Fleurs, Shirt Nellie en de Ulta Wide Pants bij elkaar. Echt 3 andere tinten. Groen is heel lastig natuurgetrouw te fotograferen dus zijn de groenen in het echt iets anders.

Shirt Nellie heb ik ook nagemeten in maat S: de OTO is 43 cm, de Taille is 38 cm en de Lengte is 61 cm. Lekker lang voor een top, zodat je, als je Nellie over je bottompiece wilt dragen, je hem lekker kan rimpelen op de buik. Tante Betsy is kei fan van dit model! Dat is te merken ook: Nellie is maar liefst in 9 varianten uitgebracht in deze collectie:

En, waar shirt Nellie de pants iets stoers geven, laat shirt Bow Mille Fleurs de pants iets ondeugends en super vrouwelijks uitstralen. Met haar sexy wijde halslijn (waarbij je jouw schouders ook bloot kunt dragen) geef je jouw Ultra Wide Pants een hoogzomerse look! Ik beschrijf dit shirt uitgebreid in mijn vorige blog 👉KLIK HIER👈

Ik ben absoluut weg van de pants! In wezen is hij hetzelfde als de wintervariant maar door de stofkeuze vind ik hem veel beter uit de verf komen! Ik twijfel alleen nog een beetje of ik hem ga houden of niet. Ik mag van Tante nog even nadenken want ja, de nieuwe drops komen er ook nog aan (drop 2 is inmiddels uit). Zodra ik het weet, zal ik het jullie vertellen. En deze keer vind ik het ook zeker fijn als je mij in de comments hieronder wilt laten weten of het een Jeee of Neee broekje is voor mij…

In deze blog draag ik de gouden Clumpy’s die helaas niet meer verkrijgbaar zijn, de Empress Mary Jane Style schoenen van MAG Creative Footwear en als laatste de supergave cowboyboots van Tony Mora (die ik kreeg van Noes, een Jurkenzusje in 1 van de fangroepen op Facebook).

5 reacties

  1. Geweldig weer! 😍 ik wilde de broek in aubergine kopen. Ik heb de broek gepast in de brandstore in twee maten maar hij zat bij mij gewoon net niet goed: in de ene maat te ruim en de andere standaard trekkend in het kruis… heel jammer!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.