Dress Alix van Tante Betsy: een nieuw model die ook vertrouwd voelt!

Zoals jullie vast allemaal wel weten, houd ik enorm van de stoere kant van Tante Betsy! Want iedereen, zelfs een modelabel, heeft meerdere kanten. Naast kleurrijk en met funny printjes, is dit leuke Nederlandse fashionlabel ook funky, stoer en ja ook soms zakelijk.

En dus, kwam er ook weer een nieuw model jurkje deze zomer: Dress Alix. Maar, alhoewel nieuw, heb ik er toch wel wat herkenbaars in gezien. Ik wil je in deze blog meenemen op ontdekkingsreis naar dit nieuwe jurkje!

Dress Alix Bow Black – maat S – € 119,95

Allereerst maar meteen waarom ik de dress wat bekends vond hebben: de manchetten! Dit type manchet kwam ook al tevoorschijn in bijvoorbeeld 2014, 2017 en 2019 bij model Lynn. Een mouwtje met een lengte tot op de elleboog met een lekker eigenwijs manchet die je naar beneden kan dragen of omgeslagen naar boven.

Deze lengte van mouw met manchet is heel slim: draag je de manchet naar beneden geslagen, vestig je de nadruk op jouw taille. Draag je het manchet omhoog, oogt de mouw korter en leg je het accent op jouw buste. Zie het verschil zelf in onderstaande foto’s!

Net als Dress Lynn, is Dress Alix een slankgesneden, no nonsens jurkje. Mooi in haar eenvoud. Maar daar stopt dan wel de vergelijking hoor: Alix is verder echt een nieuw model!

Het meest in het oog springend is wel het riempje met de witte gesp! Het is een sierdetail, het riempje zit vast en loopt niet helemaal rond. Alleen aan de voorkant zit het en de gesp hangt er los op. Die kan heen en weer schuiven. Doordat het riempje niet strak op mijn buik zit, zakt het gespje een heel klein beetje naar beneden. Niets wat een klein steekje niet kan fixen.

Dress Alix is een aangesloten model: het volgt de lichaamscontouren en valt op maat tot iets ruim. Nou heb ik een holle rug dus zie je dat ik daar een beetje stof over heb. Is dit erg? Nee hoor, het valt mooi vloeiend en geeft mij ook aan het eind van de dag (wanneer je een beetje voller bent) toch een heel comfortabel draagcomfort. Het riempje accentueert, net als de mouwlengte, de taille. Dat maakt hem extra afkledend.

En nou ik dit toch aanstip: iedereen weet dat zwart een zeer goed afkledende kleur is toch? Dus is deze mooie dress ook zwart! 3x een afkledende feature aan deze nieuwe Dress!! What’s not to like?? Om hem toch echt Tante Betsy speels te houden, heeft Alisa er geinige strikjes op gemaakt, gevangen in het krijtstreepje. Ook leuk, die strikjes zitten om en om: op de kop en gewoon. Het maakt de jurk verre van saai!

De dress heeft een wijde eenvoudig gesneden hals die niet al te laag valt maar wel laag genoeg om heerlijk zomers te kunnen dragen. Je kan deze jurk uitstekend zakelijk dragen. Maar je slaat zeker de plank niet mis als je ermee verschijnt op een feestje of in de supermarkt.

De jurk valt voor mij heel ideaal midden op de knie. Zomers, met blote benen, vind ik een jurkje net boven de knie een beetje lastiger te dragen: vaak voel ik mij dan net niet helemaal zeker. Met mijn 173 cm gebeurd dit regelmatig. Maar niet met Dress Alix!

De jurk is gemaakt van Punta di Roma stof. Ik schreef hier al eerder over. Het is een wat zwaardere stof, waardoor hij ook weer zo mooi slank valt. En ook goed in model blijft. Dit komt door de 10% polyester die in deze stofmix zit. En uiteraard is de stof ook elastisch door het elasthane. Het is zeker niet de dikke Punta die we nog wel kennen van het krijtstofpak enkele seizoenen geleden. De gebruikte materialen hebben allen het GOTS keurmerk dus je weet dat je een veilig geproduceerd jurkje hebt. Zowel veilig voor het milieu als ook voor de makers.

Natuurlijk heb ik de jurk in mijn maat voor jullie nagemeten. De jurk die ik draag is maat S. De OTO is 46 cm, de Taille is 41 cm en de Lengte is 104 cm. Je ziet dus al dat hij toch iets wijder valt (in ieder geval in maatje S). Wat mij nog verder opvalt aan dit nieuwe model Alix: hij is gemaakt uit 6 stofbanen. De middelste banen zijn breder dan de 4 zijkant-banen. Het geeft de jurk een mooie subtiele slanke belijning.

Dress Alix is op dit moment verkrijgbaar in 2 prints: naast deze print ‘Bow’, is in de tweede drop de print ‘White Daisy’ gelanceerd. Bij deze jurk zijn de lange naden geaccentueerd met een witte piping zodat je de 6 stofbanen beter kunt zien. Ook dit 2e jurkje is uitgevoerd in zwart en wit.

Conclusie

Ik vind Dress Alix een hele mooie aanvulling op de collectie van Tante Betsy. De keuze om dit model bij haar introductie uit te voeren in zwart/wit en met het mooie Punta die Roma vind ik slim. Het maakt de jurk nog veelzijdiger omdat hij ook in een meer zakelijke omgeving heel goed draagbaar is.

Model Alix heeft heel veel slimme features om slank af te kleden zonder dat hij strak aangesloten zit. Dit maakt dat je hem de hele dag wilt blijven dragen. Ik vind hem in maatje S wat ruimer vallen maar durf hiermee niet beweren dat het in alle maten zo zal zijn: ik heb inmiddels ook wel gemerkt dat soms een item in de kleine maten ruim valt terwijl hij dan in grotere maten juist op maat tot wat klein kan vallen…

Het jurkje kost € 119,95. Vind ik het die prijs waard? Ja, dat vind ik zeker. Het is een multifunctioneel jurkje en een basisitem. De stof voelt erg luxe aan en het is een GOTS geproduceerd kledingstuk. Toen ik het jurkje de eerste keer aanhad gedaan wist nog niet precies wat ik ervan moest denken. Maar hij zit zo lekker en zeker op de foto’s kwam hij zo gaaf uit de verf! En laten we wel wezen: heeft niet elke vrouw een LBD nodig in haar kast? Might as well be a Tante Betsy than!

Ik heb (nog) geen beslissing genomen of ik het jurkje zelf ga houden. Daar zal ik jullie nog over informeren. In deze blog draag ik 3 paar schoenen/laarzen uit mijn eigen collectie: De MAG.nl Empress schoenen heb ik vorig jaar beschreven in mijn blog, de Sendra Boots met bloemen en de DWRS metallic boots kocht ik bij Boeties. De metallic boots zijn trouwens ook te koop in de Tante Betsy Brandstore in Oosterbeek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.