Sportief met een retro twist… Laat dat maar aan Tante Betsy over!

Tante Betsy heeft al jaren en jaren sportieve jurkjes in haar collectie. Meestal met een rits en altijd met een retro twist! Maar nu is er een nieuw model en die is door de kleur en print zo mogelijk nog meer retro dan je al verwacht van dit eigenwijze oerhollandse fashionlabel!

Dress Trim Mille Fleurs Aubergine – maat S – € 94,95

Dress Trim lijkt natuurlijk wel een beetje op haar bekende zusjes: de sporty dresses en de zipperdresses die vaak in effen kleuren (al dan niet met een stripes) standaard in de collecties zitten. Maar toch zijn er wel degelijk verschillen.

Dit sportieve jurkje heeft een gaaf sportief kraagje die heel stevig is en echt lijkt op de kraagjes zoals je deze altijd ziet op poloshirts. Samen met de manchetten zijn die in de kleur aubergine uitgevoerd. Dat maakt ook gelijk een stoer accent aan deze jurk die verder, door de duizend bloemetjes, vooral lief en een beetje ‘Sarah Kay/Holly Hobbie’ achtig overkomt.

De kleuren in de bloemetjes variëren van roze naar oranje, van rood naar bruin. Ik had vroeger, begin jaren ’80, een soort gelijkend bloemetjesbehang op mijn meisjeskamer. Ik vind het wel een echt nostalgisch printje hoor!

Net als alle sportieve retro jurkjes van Tante, heeft Dress Trim een rits. De rits is in dezelfde aubergine uitgevoerd als de kraag en manchetten en heeft een stoer ringetje in zilverkleur. De rits komt tot ongeveer onder de buste. Voor mij is dit perfect want sporty jurkjes met langere ritsen maken dat ik teveel stof overhoud op de rug… (nadeel van een holle rug denk ik).

Die rits loopt redelijk soepel maar doe er liever wel voorzichtig mee: bij het aan en uittrekken heb ik gemerkt dat ie ergens een scherp randje heeft. Hij sleepte over mijn neus en dat was wel even gevoelig. Tijdens het dragen merk je dat niet hoor. Ook denk ik dat het voor de stof van de jurk (die zo zacht en rekbaar is) beter is als je de rits met liefde behandeld.

Draag de rits gesloten voor een fijne stoere look. Voor meer een sexy approach, trek je de rits lekker open. Ik heb een niet al te volle buste dus kom ik met beiden goed weg. Heb je echt een volle buste, zou ik de gesloten rits niet persé aanraden.

Ik noemde het al: het gekozen jersey voor de Mille Fleurs print is het heerlijk draagbare EcoVero. Het is een prachtige duurzame viscose die in Europa wordt geproduceerd met uitsluitend voor deze stof gekweekte bossen. Het tricot is niet al te dik en echt heel elastisch. Dit maakt wel dat hij wat meer tekent dan een dikkere biokatoen.

Ook geeft Tante Betsy (terecht) de waarschuwing dat je met viscose altijd voorzichtig moet zijn met gordels en ruwe tassen etc. Viscose is nou eenmaal gevoeliger voor wrijving. Niets wat een woltondeuse niet kan fixen trouwens.

Het model van de jurk is een echte Fit & Flair: het lijfje is aansluitend en het rokgedeelte waaiert dan weer een beetje uit. Door de stofkeuze valt het rokje echt prachtig mooi om de benen! De mouwen zijn kort, echt boven de elleboog en ook lekker aansluitend. Verder heeft dit mouwtje geen pofje of andere details.

Op de rug heeft de dress een mooie rechte pas die een fijn accentje geeft. De schouders voor hebben dan weer een schuin naar de rits toelopende pas die de jurk dat retro stoere effect geeft.

De jurk valt wel op maat, maar je zult even moeten wennen wellicht aan het aansluitende want dat is echt wel nauwer dan je gewend bent. Toch zou een maatje groter echt te groot worden. De lengte is ook tof, met mijn 173cm lekker op de knie.

En uiteraard heb ik de jurk voor jullie opgemeten in mijn eigen maat, S. Houd er wel rekening mee dat de afmetingen altijd een beetje kunnen verschillen onderling. Ook gaat per grotere maat, de lengte van de jurk ook mee. Dus volgens het maattabel van Tante Betsy zelf op de webshop, is maat 3XL zelfs 111 cm lang! Ik heb mijn Dress Trim als volgt gemeten: de OTO is 42 cm, de Lengte is 102 cm en de taille is 36 cm.

Dress Trim is natuurlijk ook in de groene Mille Fleurs variant verkrijgbaar bij Tante Betsy en veel van haar verkooppunten. Wil je weten waar er een verkooppunt bij jou in de buurt zit? Klik dan op deze link: HIER.

Hoe draag je deze sportieve Dress Trim? Zoals je al ziet heeft deze dress vele mogelijkheden: Buit het sportieve extra uit en draag er een lekkere sneaker onder! Wil je hem stoer? Denk dan eens aan die waanzinnige westernboots! Of, meer lady-like… doe een fijn hakje eronder. Pumps heb ik niet dus dat kan ik je niet laten zien, maar klompjes of de Mary Jane stijl doet het leuk hoor, onder deze jurk.

Ondanks dat ik de jurk echt leuk vind (anders zou ik hem jullie niet laten zien), ga ik deze niet houden helaas. Niet omdat ik hem niet wat voor mij vind hoor, maar er is domweg teveel keus. En, wil ik niet gefrustreerd raken omdat ik teveel moois in mijn kast heb, moet ik soms maar nee zeggen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.