Springen met Tante Betsy… Doe je mee?

Elk seizoen plaagt Tante Betsy haar fans met fijne sneakpeaks die je zowel lekker maken als ook met nog meer vragen laat zitten… En één van de allereerste sneaks van deze collectie was de jumpsuit die ik je in deze blog uitgebreid laat zien.

Nou, en dat hebben we geweten hahaha. Wat gaf die sneakpeak een boel (schrik)reacties in de fangroepen op Facebook! To be fair: hij zag er nog ietsjes anders uit. De rits was (dacht ik) nog wit en viel daardoor wel heel erg op. En het model die hem droeg was wel erg lang en super slank. Dat vertekende behoorlijk.

Maar nu, bij de tweede drop kwam hij dan eindelijk en wat blijkt: hij is onwijs populair! En echt met reden hoor. Wat een goed broekie is het toch. Ik heb hem al veel voorbij zien komen bij vrouwen in alle soorten en maten en bijna iedereen stond ie geweldig.

Tante Betsy Jumpsuit Bubble Flower Orange – maat S – € 139,95

Alleen die naam al van de print, daar word je toch vrolijk van? Bubble Flower… Hoe hippie wil je het hebben? En jawel, het heeft absoluut een boho-vintage-seventies vibe deze print. En dan maakt het niet uit of je kiest voor de über-retro seventies oranje of voor het iets meer zachte groene printje… Allebei zijn ze fantastisch!

Deze jumpsuit is gemaakt van een soort dunne denim-achtige stof. Het voelt lekker stevig maar is toch luchtig dun. Er zit GOTS gecertificeerd biokatoen in met 3% elasthane. Dus jazeker, er zit ook stretch in deze stof. Maar niet zoveel als in de tricootjes van Tante Betsy. Voordeel is dat hij hierdoor mooi afkleed.

Deze jumpsuit heeft veel leuke details verstopt. Allereerst zijn er de zakjes: Twee prima kontzakjes die iets lager zitten dan een regular jeans en twee opgestikte zakjes voor, ter hoogte van de heupen. Het geeft je bovenlijf optisch iets meer lengte. Ook zit er rechts nog een klein borstzakje.

De rits is zilverkleurig met oranje stof. Hierdoor valt hij mooi weg in de bloemenweelde van de print. De rits is lang en loopt echt wel ver door: iets boven het kruis stopt ie pas. Ik weet dat daar veel dames in eerste instantie over struikelden bij de sneaks maar volgens mij is die schrik wel voorbij. De rits heeft dat lekkere retro ringetje aan de runner hangen.

In de taille zie je een smal bandje gestikt die de jumpsuit wat extra taille geeft. Hij zorgt er ook voor dat daar meer stevigheid zit waardoor de pasvorm beter wordt. Toch zie je bij meerdere dames (bij mij ook) dat hierdoor op de rug wat stof los komt te zitten. Op zich niet gek want het lijfje moet ook langer zijn, anders gaat jouw jumpsuit ongelofelijk trekken in het kruis als je gaat zitten.

De billen komen ook erg goed uit de verf in deze broek. Bij nadere inspectie zag ik de figuurnaadjes zowel boven als onder het taille randje. En dat verklaart de prima pasvorm op onze billen!

De jumpsuit is van prima lengte. Kleiner dames zullen hem willen innemen en langere dames hebben wellicht problemen als zij pumps o.i.d. eronder willen dragen. Voor mij, met mijn lengte van 173cm zou ik hem zeker niet langer of korter willen hebben. De pijpen zijn wijd maar niet echt overdreven. Op mijn dij zelfs echt aangesloten. Dat maakt dat als ik van zit naar sta ga, ik de broek even naar beneden wil schuiven omdat ie wat opgekropen blijft zitten.

De jumpsuit heeft een kek puntkraagje die ook mooi stevig is. Ik heb de jumpsuit (nog) niet gewassen maar ik vermoed dat de stof (net als jeans) wel wat soepeler en zachter gaat worden. De mouwen zijn wat wijder een vallen net op de elleboog. Het manchet is gemaakt van dezelfde stof.

De kleuren in de print variëren van 2 kleuren oranje naar paars, roze tinten naar echt aubergine. En om de boel wat op te spicen, hier en daar een wit bloempje ertussen. Super vind ik die print! De binnenkant van de stof is wit.

Ik vind de jumpsuit een heel feestelijk kledingstuk die absoluut niet misstaat op feestjes of tijdens het uitgaan. Persoonlijk vind ik dat ie ook best op kantoor mag maar daar zal niet iedereen het mee eens zijn. Sowieso is het een heel goed draagbaar item die je vaak uit de kast zult trekken.

Door de gekozen stof kan je deze jumpsuit vrij lang door dragen na de zomer. Hij is wellicht zelfs te warm zijn als het echt weer bloedheet gaat worden zoals afgelopen zomer. In het najaar kan je er ook prima een longsleeve onder dragen.

Meten is weten:

Zoals je gewend bent, heb ik de jumpsuit voor jullie nagemeten in mijn eigen maat S. Er kunnen zeker kleine verschillen zijn want meten en maken zijn beiden handwerk. Ik mat een OTO van 47cm, een Taille van 39cm, een Heupbreedte van 43cm en een totale lengte van 158cm. De Binnenbeenlengte is 80cm.

Ik heb mijn afmetingen naast het maattabel gelegd van Tante Betsy. Ik zie hier geen verdere afwijkingen met mijn metingen dus denk ik dat je gerust kunt vertrouwen op hun maattabel. Wel interessant om te weten: de lengte van de broekspijpen worden niet langer als de maat groter wordt.

Conclusie:

De Jumpsuit van Tante Betsy is absoluut een heel goede aanvulling op hun collectie. De pasvorm is goed, het materiaal is stevig en de print kleurrijk en vult het retromodel perfect aan. Hij draagt lekker maar heeft een beetje de neiging op te kruipen nadat je hebt gezeten. Dat lost zich op door even met de benen te wiebelen en de stof naar beneden te vegen op de dijen.

Hij is voor € 139,95 te koop. Alhoewel veel geld, vind ik het toch redelijk geprijsd als je vergelijkt wat je tegenwoordig ook kunt kopen voor dat geld. Je hebt een uniek en veelzijdig kledingstuk dat je vanaf het voorjaar t/m de herfst kunt dragen. Ik ben fan!

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.