Tante Betsy’s Bavaria Print… meer nostalgisch wordt het toch niet??

Ook één van de eerste sneakpeaks, is de outfit die ik jullie nu mag laten zien: de Bavaria Ruffle Skirt en de Top Wrinkle… Wat is t ie gaaf en boy, wat moesten we er lang op wachten. Nog niet eerder was Tante Betsy zo laat met uitleveren van haar collectie.

Inmiddels is ons smachten/wachten ruimschoots beloond en hangen de winkels vol met al het heerlijks die designer Alisa voor ons heeft bedacht. Want jawel… Tante Betsy blinkt uit doordat Alisa alle prints & modellen zelf ontwerpt. Zij is altijd 2 seizoenen vooruit aan het werken dus terwijl wij ons laven aan de zomercollectie 2023, zit zij met haar koppie en creativiteit allang weer jaren voor ons uit te werken!

Print Bavaria

Print Bavaria is een geweldig leuke en fleurige print die opgebouwd is in horizontale banen. Het is zeker nostalgie ten top hoor: je denkt aan bont gedekte tafels, je denkt aan het prachtige boerenbont servies, aan lange lome zomers maar ook aan de groene voorbergen zoals je die aantreft in jawel… Beieren!

In de print zitten veel kleuren die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken hebben maar gezamenlijk vormen zijn een mooi complementair geheel. De klassieke boerenruitjes zijn in het rood en in het (iets minder klassieke) oranje. De strook met bloeiende aardbeidjes zijn met hun roze achtergrond super feestelijk en de bloemenstroken zijn door de achtergrond net weer anders. Plus dat de bloemen in de witte rand niet alleen rode blaadjes hebben; ze lopen ook de andere kant op! Kortom, de print laat ontzettend veel variatie zien.

De print is gedrukt op GOTS gecertificeerd biokatoen. Door de mix 95% biocotton en 5% elasthane heb je de fijne stretch tricot die enorm lekker draagt en in model blijft. En door het keurmerk weet je dat je een product koopt die van zaaien t/m naaien veilig is voor mens en omgeving.

Skirt Ruffle Bavaria – maat S – € 69,95

Skirt Ruffle is een model dat enkele jaren geleden in de collectie kwam bij Tante Betsy. Het is niet een vast terugkerend item maar hij is dit jaar wel in veel variaties in de zomercollectie opgenomen. En terecht! Ik was als kind al flieft op dit soort modellen en jawel, ik ben het nog steeds.

Wat vind ik het dus tof dat de Ruffle Skirt in zoveel variaties te koop is nu. De Bavaria Print is natuurlijk perfect voor dit nostalgische model maar ook in de Polkadots en in de Cottage Prints is deze rok te gek (alhoewel ze dan wel gek genoeg € 10,00 duurder zijn…).

Het model is wijd uitlopend in 3 banen. De eerste baan is glad, zonder rimpels zodat hij op de heup nog recht naar beneden valt. Slim want anders maakt ie je wel heel breed hoor. Nu heb je een mooi optisch slank en lang lijkend lijfje.

De rok valt voor de meeste vrouwen ruim op de knie. Hij is dus iets langer dan bijvoorbeeld de borderskirts. De boord is gemaakt van dezelfde stof en is fijn elastisch zonder het knellende elastiek.

Meten is weten

De Ruffle Skirt valt mooi op maat. Ik draag de rok in de taille maar hij kan ook prima op de heup gedragen worden, zodat ie optisch langer lijkt. De rok is plat nagemeten door mijzelf: de Taille is 37 cm, de Heup is (ongeveer) 47 cm en de Lengte is 63 cm. Ik draag mijn eigen maat: S.

Ik schrok een beetje toen ik het maattabel doorkeek van Tante Betsy: mijn meting wijkt best af van die van de webshop. Ik heb daarom het rokje extra nagemeten maar ik blijf op dezelfde afmetingen uitkomen… Wat in ieder geval wel weer fijn is om te weten: de roklengte wordt langer zodra de maat groter wordt.

Top Wrinkle Bavaria – maat S – € 52,95

Natuurlijk wilde ik jullie heel graag de bijpassende Bavaria Top laten zien! Het is een bekend model, de Wrinkle… Uiteraard doelt deze naam op de plooitjes die middenvoor onder het V-halsje zitten.

De plooitjes zijn mooier bij een grotere boezem dan de mijne (althans, dat vind ik dan hè). Ik vul hem met mijn bescheiden geveltje niet echt volop. Maar door de best wel drukke print in horizontale banen is dat zeker niet storend te noemen.

Het V-halsje is absoluut niet te diep en heeft een leuk kantje in een hard roze kleur. Het toch al vrolijke shirtje wordt hierdoor net even wat speelser.

De mouwtjes van de top vallen tot halverwege de bovenarm en zijn lekker losjes. Er zitten geen plooitjes op de schouder dus vallen ze ook weer gewoon glad naar beneden. Met horizontale banen is het wel eens tricky gebleken:

Soms liepen de banen erg ongelijk of zelfs scheef maar daar kan ik bij zowel de rok als het shirt niets van merken. Ja de banen lopen niet gelijk bij het shirtmouwtje maar dat stoort echt niet. Dat ze wel goed recht lopen heeft daar zeker mee te maken!

Bij de Wrinkle Top en ook bij de rok zie je op de zijnaad dat de banen super mooi in elkaar overlopen. Vorige collecties gaf dat wel eens gedoe maar ik denk dat hier nu toch veel aandacht aan is gegeven! Hoera voor Tante!!!

De pasvorm van de Wrinkle Top vind ik niet helemaal form-fitted. Ik heb zeker in de taille echt wel ruimte over. Daarom kan ik het shirt bij een wijde rok als de Ruffle Skirt niet over de rok dragen, maar alleen ingetukt. Dat vind ik helemaal prima hoor.

En op een leuke broek of jeans staat het shirt juist wel weer heel leuk over de broekband. En volgens mij is het juist fijn voor veel vrouwen dat ie wat losjes zit: we hebben nou eenmaal ook onze vollere dagen (of dagdelen… denk aan een heerlijke maaltijd hahaha).

Meten is weten

Gelukkig bleken de door mij gemeten centimeters bij de Top Wrinkle Bavaria niet af te wijken van het maattabel van Tante Betsy. Ik heb in maat S een OTO gemeten van 45 cm en een Taille van 41 cm. De lengte van de top is 63 cm. Dit is een fijne lengte voor mij: valt lekker lang over een broek en geeft nog voldoende lengte om te rimpelen op de buik.

Combineren kun je leren

Nou kan ik mij best voorstellen dat er veel vrouwen zijn die zeggen, leuk hoor Caro, maarreuhhh… Die print is wel heul erg druk zo met zowel het shirt als de rok. Jullie weten dat het mij niet gek genoeg kan zijn en kies er rustig nog iets kleurrijks bij (schoenen bijvoorbeeld).

Maar wist je dat in deze zomercollectie onwijs veel combinatiemogelijkheden zijn met de kleuren en de diverse prints? Ik zal jullie laten zien wat het rokje doet met een effen Nellie Shirt maar kijk ook eens naar die prachtige Balkan Blouse White!!! Die matcht ook super bij deze print.

De Nellie Shirt heb ik al uitgebreid beschreven in mijn vorige blog (klik HIER voor de link). Ik kan je hem echt aanraden want wat is het toch een tof basisshirtje. De Balkan Blouse komt binnenkort uitgebreid aan bod!

En je zag het al door deze blog heen: de Bavaria Wrinkle Top combineert ook te gek op de verschillende broeken. De print met zijn kleuren leent zich voor allerlei kleurcombinaties en het model is zo rustig dat ie zowel op een skinny, een flared of een regular broek mooi staat.

Waar te koop?

Items met deze gave print Bavaria zijn ruimschoots ingekocht bij de vele Tante Betsy Verkooppunten. Via deze link (klik HIER) kom je rechtstreeks op de locatiezoeker voor een verkooppunt van Tante Betsy bij jou in de buurt.

Je kan natuurlijk ook naar de Brandstore zelf gaan in Oosterbeek, of op de webshop van Tante Betsy snuffelen maar denk ook echt eens aan die kleine gezellige onderneemster bij jou in de buurt. Zij wil jou graag helpen, advies geven en doet haar best om haar winkel voor jou zo mooi mogelijk te houden! En zij heeft vaak ook bijpassende accessoires en soms zelfs schoenen om jouw outfit compleet te maken!

Voor deze blogserie mag ik enkele items kiezen en houden. Jullie snappen wel dat dit setje in mijn eigen collectie terecht is gekomen. En trouwens… de jumpsuit van vorige week is ook gebleven. Ik merk dat ik erg vaak kies tegenwoordig voor de jumps dus tja… dan is het geen rocketsciense meer natuurlijk.

De schoenen die ik in deze blogserie draag zijn de Megamok Sandaal Forrest en de Queensize Megamok Jeans van MAG Creative Footwear. Maar ook de DWRS/Shoes metallic Westernboots vind ik keigaaf bij deze set. Ik kocht ze bij Boeties.nl maar ik weet dat de Tante Betsy Brandstore ze ook verkoopt!

2 reacties

  1. Wat een fantastisch printje, zeg! Ik kan het ook enorm waarderen dat de print in de naden doorloopt.
    Wauw, twee seizoenen vooruit ontwerpen. Ik was ooit lid van een koor en dan vond ik het al niet te doen om in september te beginnen met het kerstrepertoire. Dan riep zo’n dirigent niet zelden: “Kom op nou jongens, leef je eens een beetje in!” Terwijl het buiten niet zelden nog gewoon 23 graden was. ‘Midden in de winternacht…’ Ja, hoor…

    Geliked door 1 persoon

    • Hahaha ooh dat lijkt mij ook wel een dingetje!!! Wat ik vooral lastig zou vinden is dat jouw klanten helemaal in oohhh’s en aaahhh’s schieten terwijl jij die kleding al 2 jaar geleden hebt afgerond🤭. En met je hoofd alweer heel ergens anders bent. Knap hoor, want Alisa is echt oprecht aan het genieten van ons enthousiasme❤️

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.