De vernieuwde Zipper-dress van Mooi Vrolijk…

Vernieuwd? Ja heus! De altijd mooie en zeer populaire Zipper-dress van Mooi Vrolijk heeft een metamorfose ondergaan. Een beetje subtiel maar zeker niet onopvallend!! Webshop Bij Tante Pollewop heeft deze stoere dress uiteraard ook opgenomen in haar collectie!!

Dress Zipper Medium Colorful Flowers – L

Een Zipper Dress is een jurk zonder knoopsluiting maar met een ritssluiting (zipper) middenvoor. Was de zipper in vorige collecties nog tot de navel; nu houdt de rits net onder de buste op. Ik heb met die lange ritsen last van te veel losse stof op de rug. Zo’n lange rits is toch stug en dwingt de stof anders te vallen. Dit nieuwe model valt mij nu wel erg mooi!

De tweede wijziging is het verdwijnen van de pas in de taille. Deze pas, een smalle strook, zat altijd net boven de heup, als een verlaagde taille. Nu is de dress uit 1 stuk gemaakt en is de print dus ook ononderbroken. 

Door het ontbreken van die verlaagde pas, kunnen de zakjes (die nu trouwens een ritsje hebben!) op de normale hoogte komen ipv verlaagd, zoals het oude model had.

De mouwen zijn (net als de gehele collectie vermoed ik) weer een beetje aan de lange kant. Persoonlijk vind ik dat heel fijn. Ik trek altijd de mouwen half over mijn handen en irriteer mij als een mouw precies op de pols valt.

De print, ‘Colorful Flowers’, is redelijk bescheiden van kleur: dat is vrij veel voorkomend in een A/W collectie en voor mij, na alle zomerkleuren, ook welkom. De bloemen zijn stilistisch en groot en zeer levendig dus saai mag je deze print echt niet noemen!

De jurk valt wat ruimer dan de Steam Velvet items die ik jullie al liet zien in de vorige blogs (klik en klik). Maat XL bleek te groot, L stond daarentegen geweldig mooi (al zeg ik het zelf🤣). Bij opmeten is de OTO: 51 cm, de LENGTE: 107 cm en de TAILLE: 47 cm. Met mijn lengte van 1.74 m. valt deze jurk heel mooi halverwege de knie! 

De jurk heeft een A-lijn en is gemaakt van katoen met elastane. Het draagcomfort is heel erg goed! Het gekozen tricot is mooi stevig en wat dikker. Precies de kwaliteit waar Mooi Vrolijk voor staat! De prijs voor deze beauty is € 89,95. Bij Tante Pollewop heeft Dress Zipper Medium ook nog in de print ‘Black Flowers‘. Vind je dit model gaaf maar wil je meer kleur? Klik dan op de link en kijk dan snel even naar deze dress op de website!

Vest Long Basic Rust Steam Velvet – XL

De katoenen items zijn ook fantastisch te matchen met de Steam Velvet items die Bouke heeft ingekocht! Ik combineerde de Dress Zipper Medium met het Vest Long Basic Rust Steam Velvet. Dat geeft deze sportieve jurk een meer sjieke/zakelijke uitstraling. De kleuren kloppen ook zo goed bij elkaar! 

In deze vorige blog: ‘Back to Work’, beschrijf ik het vest uitgebreid en in de links hieronder vind je de link naar dit item in de webshop van Bij Tante Pollewop.

Shout Out voor de Boots!!

De laarzen die ik tijdens deze shoot draag zijn La Pintura Boots die ik kocht bij Bij Tante Pollewop. Wisten jullie dat zij onwijs gave boots verkoopt? Deze laarzen: de Luciana Beige zijn nog te koop in 3 maten dus ben je net als ik FLIEFT op deze leukerds (die trouwens onwijs lekker zitten), gauw even kijken!

Links:

De Dress Zipper Medium Colorful Flowers heb ik ontvangen voor mijn blogs.

16 reacties

 1. Wat een mooie blog. Ik heb van de zomer een jurkje gepast van Mooi Vrolijk maar bij zat de pas dus absoluut niet op de goede plek waardoor de jurk erg raar zat. Ik hoorde al dat de jurk veranderd zou worden en nu weet ik het zeker. Misschien nu toch nog maar eens gaan passen en kijken hoe deze zit. Al hoewel hij bij mij vast te lang zal zijn. En zeker de mouwen, ach hebben we ook geen handschoenen nodig😉.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh wat fijn! Ik heb 3 jurkjes van Mooi Vrolijk. De prints vind ik fantastisch, maar door die verlaagde taille zit het toch niet helemaal lekker ofzo. Deze ziet er super uit. Wie weet toch maar proberen dan?

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een goede en duidelijke blog, eindelijk die rare buikpas er uit. Hoop dat de rits nu voldoende ruimte over heeft voor mijn Immobiele arm.vind dit nu een topper om te zien

  Geliked door 1 persoon

  • En een hele fijne lengte voor de iets langere vrouw hè?! Ik durf niet te zeggen of je nu voldoende ruimte hebt voor jouw arm… als hij wel omhoog kan zonder buigen moet het lukken… dat heb ik net geprobeerd☺️. Ja en ik hoor veel vrouwen die blij zijn dat de jurk nu uit 1 stuk is❤️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.